ITB, Isparta’yı Paris’te tanıttı

31 Ekim 2012 17:47

Ticaret. Borsası, İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonu ile dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL Paris 2012’de stant açıp, Isparta’nın tarım ve gıda ürünlerini sergiledi.

Isparta, tarihinde ilk defa uluslar arası çaplı bir fuarda stant açtı. Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen ve 2 yılda bir Paris’te açılan SIAL’de Isparta’nın tarım ve gıda ürünleri de sergilendi. Ticaret Borsası’nın İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonu ile 20 m2’lik alanda açtığı stantta elma, elma cipsi, gül reçeli, tahin helva, lokum, çakal helvası, Tosmankara ve draje kuruyemiş ürünleri sergilendi. Bayilik bağlantısı talepleri ile gelen Borsa heyeti, ilgili firmalarla irtibata geçti.

Isparta Ticaret Borsası’nın bizzat fuar katılımcısı rolüyle katılım gösterdiği SIAL Paris 2012’ye Meclis Başkanı Nuri Selçuk ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir katıldı. 6 binden fazla standın açıldığı ve dünyanın her tarafından günlük 150 bin kişinin ziyaret ettiği SIAL’de açılan Isparta standında Elmataş Fabrikası’nın elma cipsi, elma, draje kuruyemiş, gül reçeli, lokum, Kebapçı Kadir’in yeniden canlandırdığı yöresel ürün çakal helvası ve Tosmankara ile diğer ürünler sergilendi.  SIAL’e İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonunda Türkiye’den 202 katılım sağlanırken, ticaret borsaları arasında tek katılan kurum Isparta Ticaret Borsası oldu.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk, dünyanın en büyük fuarı olan SIAL Paris’te katılımcı olarak bulunmaktan onur duyduklarını söyledi. Fuarı gezmekle, fuara stant açarak katılmak arasında büyük fark olduğunu kaydeden Selçuk, “İstanbul Ticaret Odası organizasyonu ile katıldığımız fuarda Isparta’nın tarım ürünleri ile tarımsal sanayi ürünlerini sergilemek imkanı bulduk. Çok büyük ilgi ile karşılaştık. Kataloglar, broşürler ve diğer materyallerle Isparta’nın gıda ve tarım ürünlerini tanıttık. Bağlantıya geçmek isteyen, karşılıklı ticaret yapmak isteyen kişilerin ve firmaların bilgilerini aldık, Isparta dönüşümüzde ilgili firmalara verdik. Firmalar karşılıklı iletişime geçerek bu alanda dış ticaret yapabilecekler. Önümüzdeki yıllarda bu fuarlara daha kapsamlı ve firma bazında katılım sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...