Uluborlu’da Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

19 Mart 2015 18:40

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Uluborlu ilçesinde de tören düzenlendi.

Törenler saat 09:15’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılasının ardından programa katılan şehit yakınları, gazilerimiz ve protokol üyelerini İlçe Kaymakamı Adem Çelik makamında ağırladı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapılan ve bu yıl Uluborlu Anadolu İmamhatip Lisesi tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti. İlçe protokolü, okullardan öğrenci grupları ve halkın izlediği tören Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uluborlu Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürü Mustafa Çetin yaptı.

Öğrenciler günün önemini anlatan birbirinden güzel şiirler okudular. Kahraman Mehmetçiğin cepheye yani ölüme nasıl koşarak gittiğini konu alan "Çanakkale Geçilmez" adlı oratoryo izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra Çanakkale Şehitlerini konu alan video gösterisine geçildi. Çanakkale Zaferi ile ilgili fotoğrafların yer aldığı gösteride o günlerin tarihsel gelişiminden bahsedildi. Öğrencilerin hazırlayıp oynadığı "Destanlaşan Çanakkale" isimli tiyatro gösterisi sergilenirken duygu yüklü anlar yaşandı. Öğrenciler Kahraman Askerlerimizin vatanı nasıl savunduğunu, yaralı düşmana bile yardım eden atalarımızın cephede neler yaşadıklarını canlandırdılar.

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü etkinlikleri nedeniyle düzenlenen "Çanakkale Zaferi ve Şehitlik" konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonunda ilçe vaizi Zekeriya Zeren tarafından şehitlerimizin ruhlarına duada bulunuldu.

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...