Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

19 Mart 2015 18:51

Isparta Belediyesi öncülüğünde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla ‘Bugünümüzü Borçlu Olduğumuz Kahraman Atalarımıza Mektup’ konulu kompozisyon yarışması sonrasında dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından verildi.

Kompozisyon yarışması ilk, orta, lise ve dengi okullar olmak üzere üç kategoride düzenlenirken, birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere ise çeyrek altının yanı sıra Çanakkale Oyunu, kitap ve belge takdim edildi. Yarışmada ayrıca bir öğrenci de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkanlık Makamında düzenlenen ödül töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  kompozisyon yarışmasına 48 okuldan 131eserin katıldığını belirtirken, eserlerin kitap haline getirilerek dağıtılacağını söyledi. Öğrencilerin ince ruhlarını yazıya döktüklerini kaydeden Başkan Günaydın, “Bu yarışmanın düzenlenmesi esnasında desteklerinden dolayı sayın valimize ve milli eğitim müdürümüz ile birlikte siz öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretmenlerin düzenlenen kompozisyon yarışmasına heyecan duyduklarını ve bunu öğrencilerine aktardıklarını ve onları teşvik ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Anne, babalarımıza böyle çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü. Dünya’da Çanakkale gibi bir kahramanlık destanı daha yoktur. Bu millet Çanakkale’nin sahibidir. Ülkemizi kurtarmak için, çocuklarımız, gençlerimiz şehit oldu. Ülkeye yararlı olacak çok gencimizi kaybettik. Son günlerde bizi bölmeye, guruplara ayırmaya çalışanlar var. Çanakkale buna en güzel tokattır. Çanakkale birliğimizi, beraberliğimizi yaşatacak bir değerdir” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi’nin eğitime büyük önem verdiğini kaydeden ve her zaman okulların ihtiyaçlarına destek verildiğini söyleyen Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Er de, böyle bir yarışmanın düzenlenmesinin ve öğrencilerin teşvik edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Er, “Böyle anlamlı bir yarışma ile öğrencilerimizin ödüle layık görülmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından değerlendirme komisyonunca ödüle layık görülen öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında ödüle layık görülen öğrencilerin isimleri ve okulları şu şekilde;

İLKOKULLAR:

1-Ahmet Böncü (Yedişehitler İlkokulu)

2-Perihan Çobankaya (Mustafa Şener İlkokulu)

3-Azra Alay (Özel Isparta Doğa Koleji)

ORTAOKULLAR

1-Ramazan Saim Kaşin (Üçkardeş Ortaokulu)

2-Muammer Kaya (Özel TED Isparta Koleji)

3-Nilsu Pellüm (Özel Isparta Doğa Koleji Ortaokulu)

LİSE ve DENGİ OKULLAR

1-Sümeyye Yılmaz (Isparta Anadolu Lisesi)

2-Müjgan Över (Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3-Hilal Çalışkan (Süleyman Demirel Fen Lisesi)

MANSİYON

Kerimcan Öteker (Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Koleji)

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...