Ali yazar, Veli bozar misali…

31 Ekim 2012 17:51

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman tarafından Halı Sarayının tam ortasına yapılan 8 dükkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatıyla yıkılmaya başlandı. O dönemde söz konusu dükkanlar Halı Sarayı’nın özüne dönmesi amacıyla yapılmıştı, şimdi ise ortalığın açılması için yıkılıyor.

Türkçemizde bir söz vardır ‘Ali yazar, Veli bozar’ diye. Halı ve Gülüyle meşhur Isparta’da uzun yıllar önce dokunan halıların satılması için yapılan Halı Sarayı son yıllarda bu özelliğinden ve yapılış amacından çok uzak bir süreç yaşıyor.

BALAMAN DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI

2007 yılının Ekim ayı başında dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından Isparta’nın simgesi olan halı ve onun ticaret merkezi olarak bilinen Halı Sarayı’nın yıllar önceki ününe kavuşması için  yapılan çalışmalar neticesinde ortasındaki boş alana yuvarlak bir şekilde 8 ayrı dükkan yapılmıştı. Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman Halı Sarayı’nın yeniden cazibe merkezi haline dönüştürülmesi ve özüne dönmesi için Isparta Belediye olarak hazırlanan projeyi hayata geçirdiklerini söylemişti.

8 DÜKKAN 5 YILDIR ATIL DURUMDA KALDI

Ancak, söz konusu dükkanlar gerek Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ın kalan görev süresi içerisinde gerekse Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde faaliyete geçmedi veya geçirilemedi. Dolayısıyla, Halı Sarayının tam ortasına yapılan bu 8 dükkan yapıldığı günden bu zamana kadar hep atıl durumda kaldı ve hiç  kullanılmadı. Halı Sarayının daha da canlanması için yapılan bu proje de bir anlamda hedefine ulaşmamış oldu.

DÜKKANLARIN YIKIMINA BAŞLANDI

5 yıldır kullanılmayan ve atıl durumda bekleyen söz konusu dükkanlar ise dünden itibaren yıkılmaya başlandı. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Halı Sarayına gelerek ortadaki dükkanların yıkımına çatı bölümünden başladılar. Yıkımın iki gün içinde tamamlanması bekleniyor. 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...