“Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir”

20 Mart 2015 15:29

Atatürkçü Düşünce Derneği Gül Isparta Şubesi Başkanı Batuhan Güldiken, Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güldiken’in mesajı şöyle: “

“18 Mart 1915...

Bu çok kanlı ama bir o kadar da onurlu mücadelenin 100. Yılı. O gün için dünyanın gördüğü en gelişmiş savaş gemileri, bir balıkçı teknesi görünümündeki Nusrat Mayın Gemisi karşısında çaresiz kaldı. İşgal kuvvetlerinin yiyecekleri yanında Türk askerimizin üzüm hoşafı... Saldırgan orduların kıyafet ve teçhizatları, topları, tüfekleri yanında, askerimizin perişan, yamalı kıyafetleri, bozuk tüfekleri, süngüleri...

Mehmetçiklerimiz birçok savaşa girdi, yendi veya yenildi. Ancak hiçbir savaşa giderken Çanakkale’de olduğu gibi anasını, yarini bir daha görmeyeceğini bilerek gitmemişti.

Evlatlarını savaşa gönderen ana babalar da giden kınalı kuzularını dönecek diye beklemiyordu. Hepsinin ortak düşüncesi “Vatan Sağolsun” idi.

Yarbay Mustafa Kemal’in kendi azim ve kararıyla, emir, rütbe beklemeden ürettiği dahi manevralarla ve Yüce Türk askerimize “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” Diyerek gösterdiği yol ile en önemli bölümü kazanılan savaşın, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olduğu unutulmamalıdır.

Çanakkale Zaferi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da her yıl Cuma hutbesi hazırlıyor. 2011 yılına kadar Çanakkale ve Şehitler Haftası dolayısıyla hazırlanan hutbelerde Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığından söz eden Diyanet, son 4 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kurucusunun ismine yer vermiyor. İllerde yapılan Şehitlik Anıtı törenlerinde yapılan dualarda da Mehmetçiklerimize Fatiha okunurken, bu Fatihalarda bu savaşın en önemli Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesi, içinde bulunulan gaflet ve dalaletin açıkça ifadesidir.

Her geçen gün Cumhuriyet ilke ve devrimlerinden uzaklaşıldığı günümüz koşullarında, Çanakkale Zaferimiz’in Yarbay Mustafa Kemal’ini, Kurtuluş Savaşımızın Gazi Mustafa Kemal’ini, Türkiye Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ünü unutmaya, unutturmaya, Yüce Türk Milleti’nin yüreğinden ve aklından sildirmeye kimsenin gücü yetmeyecektır.

18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının  tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart şehitler günü olarak kabul edilmiştir.

Başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu toprakları VATAN yapan, bizlere armağan ettikleri topraklar için canlarını ve kanlarını feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz”.

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...