SDÜ Hastanesi Bir Başarıya Daha İmza Attı

20 Mart 2015 15:31

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gerçekleştirdiği operasyonla hastanın yumurtalıklarından 27 kg ağırlığında kitle çıkardı.

 Hastanenin Jinekolojik Onkoloji Bölümü tarafından yapılan tetkikler sonrasında ameliyata alınan 53 yaşındaki Hanaslı Kocabey adındaki hasta, 3 saatlik başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Evrim Erdemoğlu, Yrd. Doç. Dr. Esra Nur Tola ve Yrd. Doç. Dr. Filiz Alkaya Solmaz tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Kocabey’in yumurtalıklarından 27 kg’lık kitle çıkartılarak başarılı bir operasyona imza atıldı.

Bazı yumurtalık tümörlerinin çok büyümekte olduğunu ancak nadiren 27 kg gibi büyüklüklere ulaştığını belirten Doç. Dr. Evrim Erdemoğlu, hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.

Ameliyatın ardından konuşan Hanaslı Kocabey, “Başta Doç. Dr. Evrim Erdemoğlu Hoca’m olmak üzere tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Ben Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine geldiğimde durumum çok kötüydü. Fakat şu anda değerli hocalarımın sayesinde ikinci hayatımı yaşıyorum.” dedi.

Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Evrim Erdemoğlu, Kanser cerrahisinin özellikli bir alan olduğunu ve bu konu üzerine uzmanlaşmış kişilerce yapılması gerektiğini vurgulayarak “Merkezimiz özellikle kadın kanserleri üzerine yoğunlaşmış bir ünitedir. Özellikle kadın kanseri ameliyatları, Jinekolojik Onkoloji, anestezi, yoğun bakım ve cerrahi onkoloji ekibinin olduğu başarılı bir takımla yapılmaktadır.” diye konuştu.

 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...