9 kavşakta daha sinyalizasyona geçildi

20 Mart 2015 15:36

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası tarafından kavşaklardaki sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Deregümü Kavşağı’nın ardından son olarak Halıkent Mahallesi Migros Kavşağı’ndaki sinyalizasyon çalışmaları da tamamlandı. Tamamı belediye imkânlarıyla yapılan çalışmalarda işler ihale bedelinin onda biri oranında mal ediliyor.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası son olarak 9 kavşağı sinyalizasyonlu kavşağa dönüştürürken, yine 4 okul önüne de bas butonlu yaya geçidi yaptı. Binin üzerinde yeni trafik levhası montajı gerçekleştirilirken, aynı zamanda tahrip olan levhaların yenileme işlemlerini de gerçekleştiren belediye ayrıca 500 km’lik yolda toplam bin 500 km’lik yol çizgi boyası ve yaya geçidi boyaması yaptı.

Halıkent Mahallesi Migros Kavşağı’ndaki sinyalizasyon çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Trafik ışıklarının malzemesini kendimiz alıp, 3 personelimizle sinyalizasyon çalışmalarını belediyemiz imkânlarıyla yapıyoruz” derken, bu çalışmaları yapan belediye personeli Murat Çelik, Namık Kemal Yaman ve Erkan Topbaş’a da teşekkür etti.

Hızırbey Şok Kavşağı, Emek Taksi Kavşağı, Zabıta Kavşağı, Limited Kavşağı, Fatih Kuran Kursu Kavşağı, Isbaş Kavşağı, Yeni Adliye Kavşağı, Deregümü Kavşağı ve Halıkent Kavşaklarının sinyalizasyonlu kavşak haline getirildiğini söyleyen Başkan Günaydın, Nazmiye Demirel İlkokulu, 6 Mart Atatürk Caddesi, Yaşar Ulucan İlkokulu, Mustafa Şener İlkokulu önlerine de bas butonlu yaya geçitleri yapıldığını aktardı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu çalışmaları ihale yapmamız halinde yapım bedeli 600-650 bin lira civarında olacaktı. Bugün kendi imkanlarımızla, işçilerimizin maaş ve sigortalarını da maliyete kattığımızda biz bu işi malzeme artı yapımı 300 bin liraya mal ediyoruz. Buradan belediyemize 350 bin liralık bir kar sağlamış olduk. Bu çalışmalarımızı gerçekleştiren başta zabıta müdürümüz ve üç personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca şehirde yol çizgisi çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yol çizgi çalışmasının ihale edilmesi halinde yer çizgi bedelinin metre tülünün 15 liraya mal olacağını dile getirerek, “80 bin liraya biz aracımızı aldık, 230 bin liraya da bugüne kadar boya kullandık. Yine 80 bin lira da işçilik maliyeti ve amortisman ilave ettik. Masrafımız işçilik dahil bellidir. Biz 500 km yol yol çizgisi yaptık, her yolda minimum 3 çizgi var. Yani toplamda bin 500 km’lik yol çizgisi yapıldı. Bunun metresini 15 ile çarptığınızda 2 milyon 250 bin liraya ihale ile yapabilirdiniz. Kendi imkânlarımız ile yapmak ve ihale edilmesi arasındaki fark ortadadır. Kendi imkânlarımızla yapmakla belediyemizin kasasında yaklaşık 2 milyon liraya yakın bir kazanç sağlanmış oluyor. ‘Sen bu paraları nereden buluyorsun’ diye bana soruyorlar. İşte biz buradan kazanıyoruz. Dürüst ve kaliteli çalışmanın neticesi işte bu oluyor. Biz işimizi onda bir rakamlara mal etmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bahar aylarına gelinmesiyle birlikte yine caddelerin yıkanacağını ve ardından yıpranmış olan yol çizgilerinin yenileneceğini aktaran Başkan Günaydın,  “İşte biz böyle kazanıyoruz, böyle yapıyoruz. Yapılan çalışmaların Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...