‘’Gemileri yaktım öyle yola çıktım’’

20 Mart 2015 15:37

MHP Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Tombul, muhalefetten aday adayı olmanın cesaret istediğini belirterek, ‘’Tarık Binzad gibi gemileri yaktık yola çıktık. Ben bu millet için bir ömrü vakfettim. Bu memlekete bir borcum olduğu için geldim ve aday adayı oldum’’ dedi.

MHP Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Tombul, dün basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Bir ekonomist olarak mevcut sistemi eleştiren Tombul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ni şirket gibi yönettiğini ileri sürdü. Üniter yapının 2023’e kadar yok edilmesinden korktuğunu belirten Tombul, ‘’Belki 2023’e kadar da kalmayacak. 2015 seçimleri belki Türkiye’nin son seçimleri olabilir. Burada parti seçimi, milletvekili seçimi yapılmıyor. Türkiye’nin kader seçimi yapılıyor. Bu seçimlerde Türk milletimiz gereken tavrı gösteremezse bir daha konuşma şansımız olmayacak. Demokratik olarak Atatürk tarafından 1920’lerde verilen hakların hiçbiri kalmayacak’’ dedi.

‘‘TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERİN FEDERAL YAPIYI KALDIRMA ŞANSI YOK’’

Öte yandan Başkanlık sistemine de değinen Tombul, ‘’Dünyada başkanlık sistemi uygulayan ülkelerin Amerika dışında hiçbiri başarıya ulaşmamıştır. Yönettikleri ülkeleri kendileriyle birlikte felakete sürüklemişlerdir. Israrla başkanlık sistemi deniliyor. Başkanlık sisteminde ayrı devletler vardır. Biz ise üniter yapıya sahibiz. Bizim gibi ülkelerin federal yapıyı kaldırma şansı yoktur. Çok hızlı parçalanırlar. Yugoslavya’yı burada örnek verebilirim’’ diye konuştu.

‘’BU SAATTEN SONRA KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEDİM’’

Diğer taraftan neden aday adayı olduğuna da değinen Tombul, ‘’Muhalefetten Aday adayı olmak cesaret ister. Bir dostumuz bana herhalde aday olamazsanız bürokrasiye dönmeyi düşünmezsin’ dedi. Ona şunu söyledim; Tarık Binzad gibi gemileri yaktık yola çıktık. Ben bir ömrü vakfettim. Bu millet için. Allah’a bir can borcum var. Allah’ın dışında kimsenin önünde eğilmedim. Bu saatten sonra da eğilmeyi düşünmüyorum. Aday olurum ya da olmam bu böyledir. Bu memlekete bir borcum olduğu için geldim ve aday adaylığımı açıkladım’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...