"Türk Milliyetçiliğinin varlığı Türk Milletinin geleceğidir"

20 Mart 2015 15:44

BAKA Genel Sekreterliği görevinden alındıktan sonra MHP’den milletvekili aday adayı olan Tuncay Engin, ‘’MHP’yi Türkiye’nin sesi, Türkiye’nin nefesi olduğu için tercih ettim. Bazıları ‘Neden muhalefet partisine gitti?’ diyor. Muhalefet olacağımızı kim söylüyor! Gümbür gümbür iktidara geliyoruz’’ dedi.

BAKA  eski Genel Sekreteri Tuncay Engin, dün MHP’nin partisinde aday adaylığını açıkladı. Düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP eski İl Başkanlarından Erdoğan Cabıoğlu, Mustafa Şimşek, ISGSİAD Başkanı Alper Bayhan ve çok sayıda partili katıldı.

KALABALIK SALONA SIĞMADI

Engin’in adaylık açıklamasında partililer salona sığmadı. Birçok partili açıklamayı dışarıdaki koridordan takip etmek durumunda kaldı. Engin, BAKA Genel Sekreterliği görevinden neden alındığını, MHP’ye neden katıldığını ve hedeflerini açıklayarak, iktidara gelecekleri iddiasında bulundu.

‘’SADECE BENİ GÖREVDEN ALMAK İÇİN TORBA KANUNA MADDE EKLEDİLER’’

İlk olarak neden görevden alındığını açıklayan Engin, AKP Milletvekillerine çattı. Milletvekilleri ile uyumsuz olduğu gerekçesiyle 20 Kasım 2014’de görevden alındığını hatırlatan Engin, ‘’Sadece beni görevden alabilmek için Torba Kanuna bir madde eklediler. Yönetim Kurulunu bypass ettiler.  Oysa ben vekillerimizden Isparta’nın yararına, ülkemizin yararına çalışmalar beklerdim. Kaderin garip bir cilvesi ki görevden alındıktan 2 ay sonra BAKA’da yaptığımız çalışmalardan dolayı Genç Bürokrat Dergisi ve Birlik Vakfı işbirliğiyle Türkiye’nin En Başarılı Bürokratı seçildim. Ben BAKA’daki görevim esnasında özellikle Isparta iktidar vekillerimizden Isparta’nın gelişmesine yönelik projeler beklerdim ama bunu göremedim. Başarımızı pek çok insan ve kurum takdir ederken, en ufak bir teşekkür görmedim. İktidar vekilleri hiçbir zaman projeyle gelmedi. Baskılar karşısında eğilmedim, bükülmedim, eyvallah etmedim. Kendime hep Adalet Mülkün Temelidir felsefesini benimsedim. Haksızlık yapmaktansa, görevden alınmayı bir şeref madalyası olarak gördüm’’ dedi.

‘’MHP’Yİ TÜRKİYE’NİN SESİ, TÜRKİYE’NİN NEFESİ OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM’’

Öte yandan 10 Şubat 2015’de MHP’den milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ettiğini açıklayan Engin, şöyle devam etti; ‘’Peki, neden MHP’den aday adayı oldum? Ben MHP’yi; Ülkemizin birlik ve bütünlüğü karşısında hassasiyetinden, Türkiye’nin bağımsızlığının güvencesi olduğundan, vatan sevgisinden, sıkıntıları çözecek en önemli adres olduğundan, Türkiye’nin sesi, Türkiye’nin nefesi olduğu için tercih ettim. Türk Milliyetçiliğinin varlığı, Türk milletinin geleceğidir. Tarihimiz şanla şerefle dolu olsa da, acı günleri de oldukça fazladır. Tarihimizin en önemli günlerini yaşamaktayız. Milletimizin ve Cumhuriyetimizin bekası için, birlik ve beraberlik içinde bütünleşmemiz kaçınılmazdır. Bunu sağlayacak yegâne parti de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP’ye geldiğim andan itibaren beni herkes bağrına bastı, sımsıcak gönüllerinde bize de yer verdi.

‘’BEN MUHALEFETE DEĞİL İKTİDARA GELDİM’’

Bazıları ‘Neden muhalefet partisine gitti?’ diyorlar. Muhalefet olacağımızı kim söylüyor! MHP Haziran’da gümbür gümbür iktidara geliyor. Gümbür gümbür. Bunu hala göremediniz mi? Bu arada bazıları da bize saldırarak, kavga ve polemiğin içine çekmeye çalışıyor. Onlara şunu söyleyebilirim; Bizi asla böyle bir bataklığa çekemeyeceksiniz. Çünkü biz Isparta’nın sorunları ve çözümleri için gerekenleri çok iyi biliyoruz. Emeklilerimizin, işçilerimizin, engelli kardeşlerimizin, memurlarımızın, çiftçi kardeşlerimizin, kadın ve gençlerimizin sorunlarına en iyi, güzel çözümler bulabilecek, dertlerine derman olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyecek, inancına ve yaşam tarzına karışmayacak, herkesin haklarına saygı göstereceğiz. Lütfen vicdanınızın sesini dinleyin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğü için, MHP’ye oy verin. Unutmayın, bazı yanlışlara göz yummak; hem Allah, hem de tarih karşısında bize vebal yüklenecektir.’’ 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...