Kocaer’den çevre katliamına tepki

21 Mart 2015 11:28

Ön seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili Aday Adayı Sedat Kocaer Gelendost Avşar köyünden geçen ve Eğirdir gölüne akan derenin arıtma olmaması nedeniyle bir çevre katliamı yaşandığını söyledi.

CHP Milletvekili Aday Adayı Sedat Kocaer Yalvaç ve Gelendost ilçeleri ile köylerini ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gelendost Avşar köyünden geçen ve Eğirdir gölüne akan dereyi inceleyen Kocaer, Yalvaç’taki tabakhanenin atık suları ile Yalvaç ve çevre köylerin kanalizasyonlarının dere yoluyla Eğirdir gölüne akıtılmasına tepki gösterdi.

Sedat Kocaer yaşananın bir çevre katliamı olduğunu söyleyerek “Yalvaç tabakhanesinin atık suları ve çevrenin kanalizasyonu dere yoluyla arıtılmadan Eğirdir gölüne akıtılıyor. Isparta göller diyarı ve Eğirdir gölü Türkiye’nin üçüncü büyük tatlı su gölü. Yedi renkli göl olarak adlandırılan Eğirdir gölünde yaşanan bu çevre katliamına ilgisiz kalınması ayıbın ötesinde, günahtır” dedi.

SUÇA ORTAK OLANLAR HESAP VERECEK

Kanalizasyon ve tabakhane atıklarının dereye boşaltılması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlarında sıkıntı yaşadığını söyleyen Kocaer “vatandaşlar dereden akan suyu tarımsal sulamada kullanamıyor. Özellikle yaz aylarında ise dereden yayılan kötü koku buradaki vatandaşlarımızı canından bezdirmiş. Hal böyle iken dereye boşaltılan atıklarla ilgili önlem alınmaması, arıtma tesisi kurulmaması yasal olarak da büyük bir suç. Bu suça ortak olanlar hesabını verecektir” diye konuştu.    

KÖYLERDEN GÖÇ SEBEBİ

Köyden kente göçü önlemek için programlar yapan iktidar yetkililerinin önlem almayarak çevre köyleri yaşanmaz hale getirdiğini iddia eden Kocaer “buralarda nüfus giderek yaşlanıyor ve azalıyor. İktidar köyden kente göçü önlemeye çalıştığını söylüyor. İnsanlar buralarda nasıl yaşayacak. Siz köyleri yaşanmaz hale getirirseniz, köylerden göç kaçınılmaz hale gelir. Meclisteki milletvekilleri gelsin bu derenin yanındaki yerleşim birimlerinden birinde yaşasın da görsün vatandaşın çektiğini. Halktan kopuk sırça saraylarında yaşayanlar, bu vatandaşların çektiğini anlayamazlar” ifadelerini kullandı.    

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...