Uğur Büyükçulcu: “YÖNETİM DEĞİL YÖNETİŞİM”

22 Mart 2015 21:16

 

 

AK PARTİ Isparta Milletvekili Aday Adayı Uğur Büyükçulcu, aktif olarak  sivil toplumun içinden geliyor. Isparta’nın dününde, bugününde  var ve yarınlarında da olmak istiyor

Isparta’da son 10 yılda isminden çok sık söz ettiren genç nesil temsilcisi olmaya aday, sivil toplumda ve siyasette var olan Isparta sevdalısı UĞUR BÜYÜKÇULCU. Isparta için amaçları ve idealleri olan geleceğin liderlerinden değil, bugün’ün çözüm ortaklarından biri olmak için yola çıkan, 2007 milletvekili seçimlerinde Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olan, genç yaşına rağmen Isparta ve Türkiye için sorumluluk almaktan kaçınmayan yenilikçi, vizyoner,  toplumun her türlü sorununa eğilmekten çekinmeyen Ak Parti içinde yetişen Ispartalı genç siyasetçilerden biri.

Son 10 yılda

Isparta Genç Gelişim Derneğinin Kurucu Başkanı, 

2005- 2009 Dönemi’nde Gençlik Meclisi Başkanı,

Milli Türk Talebe Birliğinin Kurucularından,

Kent Konseylerinin kurulması aşamasında içişleri bakanlığının toplantılarına katılan ve Isparta kamuoyunda Kent Konseyini sürekli gündeme getiren,

Isparta Kent Konseyinin kurulması için belediye meclisinde çok emek harcayan ve kuruluş önergesini vererek meclisten kabul ettiren,

Isparta İş dünyasının başarılı derneklerinden IGSİAD ın yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı, olan

TOBB Genç Girişimciler Kurulu İL Başkanı,

Kalkınma Ajansı BAKA da Kalkınma Kurulu Üyesi olan,

TÜRKONFED Tarım Komisyonu Üyesi olarak Isparta ve Türkiye için çalışan, emek harcayan,

Gençleri aktif siyasete teşvik eden,

Ulusal Gençlik Parlamentosunda Isparta’yı temsil eden,

 Birleşmiş milletler ile AB gençlik fonlarından Gençlik projeleri yaparak Isparta’nın yüzünü Avrupa’ya çeviren,

Gençlik meclis başkanı iken yaptığı projeler ile Avrupa Birliğinden Ödül alan ekibin içinde olan, bir ayağı Isparta’da bir ayağı ulusal ve uluslar arası etkinliklerde olan bir isim UĞUR BÜYÜKÇULCU.

 

YÖNETİM DEĞİL YÖNETİŞİM

Gelişmiş toplumların Günümüz dünyasında yeni ve gelişen en önemli kavramı yönetişim. Hızla değişen ve gelişen günümüz toplumlarında artık yönetim kavramı yerini ortak akıl, ortak paydaya bırakmaya başladı. Bu bağlamda artık toplumlar ben bilirim diyen yöneticilerin değil ortak akla önem veren biz diyen ve ortak akla, ortak fikre değer vererek birlikte yöneten önderlere ihtiyaç duymaktadır.

Yönetişimin olmazsa olmazı SİVİL TOPLUM dur. Şehrimizin yönetiminde görev alan tüm idareci ve yöneticilerin olmasa olmazı, paydaşı, ortak akıl olmalı ve ortak aklı hep birlikte sivil toplumla birlikte üretmelidir. Yönetişimin paydaşları bu şehrin tüm mensuplarıdır. İktidar temsilcileri ile muhalefet temsilcileri ile yerel yöneticilerle, mülki idari amirleri ile birlikte Isparta bir bütündür.

ORTAK AKIL PLATFORMU

Ortak akılın oluştuğu Ortak Akıl Platformunda TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak ortak akıl toplantılarının bir parçası olan Uğur Büyükçulcu Sivil Toplum kuruluşları ile her zaman bir arada olan ve şehrin her türlü sorunlarını tartışan ve çözüm önerileri üreten ortak aklı inşa etmeye çalışan bir yapının içinde oldu.

Şehrin idarecileri toplumdaki herkesin ve her kesimin istek ve taleplerini bilemeyebilir bunları tespit etmek ve çözümler üretmek için ortak aklı harekete geçirmenin önemine değinen Büyükçulcu herkesin Isparta için bir şeyler yapmaya çalıştığını fakat birlikte birçok sorunun daha hızlı çözülebileceğini savunuyor. Isparta’nın en önemli sorunu bir olamamak ve birlikte olamamak diye ifade eden Ak parti milletvekili aday adayı Uğur Büyükçulcu bu makus talihin ortak akıl ile hep birlikte kırılabileceğinin altını çizdi:

“BİZ BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

 

ISPARTA İŞ DÜNYASI PLATFORMU ve ISPARTA LOBİSİ

 

Mensubu olduğu Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği IGSİAD’ın gerçekleştirdiği ve halen devam ettirdiği ISPARTA İŞ DÜNYASI PLATFORMU’nun içinde olarak etkin rol aldı. Isparta, İzmir, Ankara, Antalya, İstanbul da gerçekleşen ve Siyasiler ile Isparta’daki ilgili sivil toplum örgütlerinin da içinde olduğu Platformda amaç daha etkili ve yetkili bir Isparta lobisi oluşturmak. Ispartalı olan İŞ DÜNYASI Temsilcileri ile bir çatı altında toplamak. Isparta Lobisini oluşturmak.

 

2005 yılından bu yana Isparta’nın ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal sorunları ile uğraş içerisinde olan UĞUR BÜYÜKÇULCU içinde Isparta’nın faydasına olacak her etkinliğin ve aktivitenin içerisinde olmaya gayret eden bir ISPARTA SEVDALISI.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi esnasında Isparta Ekonomisi üzerine bitirme tezi hazırlayan, Isparta’da Yatırım Alanları hakkında raporlar hazırlayıp ilgili bakanlıklara ulaştıran bir aday adayı.

Halende Süleyman Demirel Üniversitesinde Maliye Ana Bilim Dalında Doktora yapıyor ve Bölgesel Kalkınma üzerinde çalışıyor. Gelişmiş ekonomilerde uzun zamandır kullanılan bu yönetişim modelinin ülkemiz içinde önemini vurgulayan BÜYÜKÇULCU

Gelişmekte olan toplumların ekonomik büyüme ve refah düzeylerine ulaşmalarında ve en önemlisi orta gelir tuzağına düşmemesi için Bölgesel kalkınma planlarının önemini altını çizdi.Uğur Büyükçulcu bu alan üzerinde daha etkili polikalar üretmek  ve çalışmalar yapmak  için Ispartalı Hemşerilerinden parlamenter olmak için yetki istiyor.

Sivil toplumun ve şehrin beklentilerini bilen, Şehrin Sorunlarını bilen çözümler üreten ve üretebilen bir çözüm ortağı olmak için Parlamento’ya girmek isteyen bir aday adayı.

Dünya’nın en büyük ve heyecan verici organizasyonlarından biri olan EXPO 2016’da Isparta’nın hak ettiği oranda pay alması için çaba gösteren UĞUR BÜYÜKÇULCU Isparta ve ülkesine hizmet etmek için çaba sarf edecek enerjiye ve güçe sahip olan bir isim.

Fikir ve projelerini kişisel web adresi  www.ugurbuyukculcu.com da ve sosyal medyada paylaşmaktan çekinmeyen İş Dünyasını bilen,Sivil Toplumdan gelen Genç, Eğitimli ISPARTALI bir isim.

             

           

 

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...