“MHP Isparta´da birinci parti olacak”

23 Mart 2015 18:36

MHP Milletvekili A. Adayı Nuri Okutan Isparta’daki ziyaretlerini tamamlayarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin 11. Olağan Kurultayı’na katılmak üzere Ankara’ya döndü.

Isparta’da bulunduğu sıralarda MHP ve Ülkü Ocakları’nın yanı sıra, başta Süleyman Demirel Üniversitesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa da nezaket ziyaretinde bulundu. Yaptığı ziyaretlerde MHP’nin Isparta ve Türkiye’de çok ciddi bir yükseliş dönemine girdiğine şahit olduklarını belirten Nuri Okutan, MHP’nin 5 Haziran seçimlerinde Isparta’da birinci olacak güce ve potansiyele fazlasıyla sahip olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmalarda MHP’nin Türkiye genelinde de şu an itibariyle %20’ler civarında olduğunu belirten Nuri Okutan, MHP ve Ülkücü hareket olarak bütün teşkilatları ve insan kaynaklarıyla bu oranı daha da yukarılara taşımak için gayret sarf edeceklerini söyledi.

Yalvaç Belediye’sine nezaket ziyaretinde bulunan Nuri Okutan, Başkan Halil Hilmi Tütüncü’den çalışmalar hakkında bilgi aldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Yalvaç MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Nuri Okutan, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Nuri Okutan’ın Yalvaç MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyareti sırasında Sakarya Valisi iken kendi şahsı adına kazandığı Vehbi Koç Vakfı’nın 100 bin dolarlık ödülünü yine eğitime bağışlaması gündeme geldi.

Okutan, aldığı ödülün sadece Sakarya’daki çalışmaları değil, Siirt’te ve öncesinde de eğitime yaptığı katkıların değerlendirilmesi gerekçesine dayandığını belirterek, Sakarya halkına ve merhum annesine duyduğu engin vefasının bir nişanesi olarak ödülle Fatmana Okutan Okulu’nu yaptırdığını anlattı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’NİN NAKLEDİLMESİ

MISAK-I MİLLİ’NİN SINIR TAŞININ SÖKÜLMESİDİR

Yalvaç MHP ilçe teşkilatındaki sohbette, Nuri Okutan’ın Şanlıurfa Valisi iken başlattığı bir proje olan Süleyman Şah Buluşmaları da gündeme geldi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu aşireti Karakeçililerin Suriye’de yaşayan kolu ve bütün Türkmenleri sınır ayrımı gözetmeden bir araya getirdiklerini kaydeden Nuri Okutan, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Beyin, dedesi (Ertuğrul Gazi’nin babası) olan Süleyman Şah’ın Türbesinin esasen Misak-i Milli’nin sınır taşı olduğunu kaydetti.

Türbenin naklinin, sınır taşının sökülüp başka bir yere naklinden öte anlamlar ifade ettiğini belirten Nuri Okutan, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu yerin, uluslar arası anlaşmalara bağlı olarak Türk toprağı olduğunu hatırlatan Okutan, türbenin nakledilmesi ve Türk askerinin çekilmesiyle bölgedeki Türkmenlerin öksüz ve korumasız kaldıklarını kaydetti.

MHP ELBİRLİĞİ VE GÜÇBİRLİĞİ İÇİNDE İKTİDARA YÜRÜYOR

Daha sonra Yalvaç Ülkü Ocakları’nı ziyaret eden Nuri Okutan, Ocaklı gençlerle bilgi ve iletişim çağında okumanın önemi üzerinde durdu ve karşılıklı sohbet etti.

Ülkü Ocakları’nın sadece MHP’ye değil, bütün ülkeye insan kaynağı yetiştiren bir okul olduğunun altını çizen Okutan, inancına, tarihine, kültürüne, devletine ve milletine bağlı gençlerin aynı zamanda iyi eğitimli, donanımlı ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in de ifade ettiği gibi yüksek vasıflı olmaları gerektiğine işaret etti.

Isparta temasları sırasında MHP Isparta Milletvekili Aday Adayları’nın büroları ile MHP eski teşkilat başkanlarını da ziyaret eden Nuri Okutan, elbirliği ve güçbirliği yaparak MHP’nin iktidara yürümesi için çalışacaklarını, hiçbir ayrım gözetmeden Isparta’ya ve ülkeye hizmet edeceklerini ifade etti.

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...