“Herkesin vekili olmak için adayım”

23 Mart 2015 18:39

CHP Milletvekili Aday Adayı Süleyman Coşar Anadolu Mahallesinde CHP üyeleri ve vatandaşlarla yaptığı kahve toplantısında “bugün milletvekillerine baktığımızda hepsinin birilerinin adamı, birilerinin vekili olarak anıldığını görüyoruz. Hatta CHP milletvekili aday adayları dahi gruplaşmış. Bizim arkadaşlarımız için bile şu şunun, bu bunun adayı deniyor. Ben hiçbir grubun yada kimsenin değil, Isparta’nın vekili olmak için bu yola çıktım. Isparta’nın vekili olmak için sizlerden görev istiyorum” diye konuştu.

VERMENİN MUTLULUĞUNU ÖĞRETMELİYİZ

Kendisinin bir köy enstitüsü mezunu olduğunu söyleyen Coşar “bizlere okuduğumuz okullarda hiçbir zaman almayı öğretmediler. Hep vermeyi öğrendik. Bu nedenle ömrüm boyunca hiç kimseden kendim için bir talebim olmadı. Şimdi sizlerden bu anlamda görev isterken bile zorlanıyorum. Ama bugünkü gençlik yapısı bunu bilmiyor maalesef. Gençlerimize vermenin mutluluğunu öğretmeliyiz” dedi.

SADAKA ALAN DEĞİL MUHTAÇ EDEN SUÇLU

İktidarın geniş halk kitlelerini sadakaya muhtaç hale düşürdüğünü belirten Süleyman Coşar “insanlarımız kapısına gelen iki torba kömüre, bir koli gıdaya oy verir hale gelmiş. Ama bizim yoksulu yargılama hakkımız yok. Devlet bugün yoksula yağ, kömür dağıtıyorsa, bunda acı olan onun dağıtılması yada alınmasından ziyade o insanların o sadakaya muhtaç hale getirilmiş olmasıdır” diye konuştu.

SEÇTİĞİN VEKİLİ TANIYOR MUSUN?

CHP’nin 1977 yılında geçirdiği milletvekilliği seçimlerindeki süreci anlatan Coşar “biz 1977 yılında Hüseyin Özsüt’ü meclise CHP Milletvekili olarak gönderdiğimiz seçimlerde halka propaganda yaparken seçtiğin vekili tanıyor musun? Seçtiğin milletvekili ile herhangi bir diyalogun oldu mu? diye sorduk. Hatta kaba tabirle evine torunun getirdiği köpek yavrusunda asalet arıyorsun, seçtiğin kişilerin asaletine baktın mı? dedik. 1977’de Hüseyin Özsüt o şekilde milletvekili seçildi. Bu dönemde toplumun karşısına öyle adaylarla çıkmalıyız ki gidip alnımız açık oy isteyebilelim” ifadelerini kullandı. 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...