SDÜ, Dünya Tiyatro Günü’nde Perde açıyor

24 Mart 2015 15:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Dünya Tiyatro Gününde  “Bay Kolpert” ve “Yabanlar” oyunlarıyla perde açıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü sahnelerini iki oyunla açarak kutluyor. Almanya’nın genç yazarlarından olan David Gieselmann’ın yazdığı, Öğretim Görevlisi Bülent Özbirgül’ün yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl’ın dramaturgisini üstlendiği ‘Bay Kolpert’’ adlı oyun, bölümün son sınıf öğrencileri tarafından sahneleniyor. Oyun, modern insanın yeniden duygulanmak ve insan olduğunu hissetmek için şiddete nasıl başvurduğunu konu ediyor. Konformizmin uyuşturduğu günümüz insanının, tüketim çılgınlığındaki son noktayı yani tüketilme sırasının insana geldiği anı, traji-komik bir bakış açısıyla aktarıyor.

Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında 30 Mart’ta sahnelenecek olan diğer oyun ise Carlo Goldoni’nin “Yabanlar” adlı oyunu. Bölümün 3.sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen oyununun yönetmenliğini Öğr. Gör. Dr. Müşerref Ö. Çetin Doğan’ın, dramaturgluğunu ise Yrd. Doç. Dr. Nil Aycıl’ın yaptığı oyun, 18.Yüzyıl burjuva toplumunu, dönemin İtalya’sından yola çıkarak ironik bir bakışla değerlendiriyor. “Yabanlar”, dönem insanının gündelik yaşam uğraşını, hem aile bireylerinin hem de onların toplumsal ilişkilerini tartışıyor. Dönemin toplumunun paraya olan tutkusu ve kadınları “birey” olmanın dışında bırakan bakış açılarıyla  “ Yabanlar”   18.yüzyıldan günümüze ışık tutuyor.

“Bay Kolpert”,S.D.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde; 27 Mart’ta Cuma Günü Saat 19.00 da;  “Yabanlar” ise SDÜ, GSF, Metin And Sahnesinde 30 Mart Pazartesi günü saat 19.00 da seyircisiyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak 30 Nisan 2015 tarihine kadar her Salı ve Çarşamba saat 19.00’da perde açacak.

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...