“ISPARTA´NIN EN ÖNCELİKLİ SORUNU VİZYONSUZLUK”

24 Mart 2015 15:45

22. dönem AK Parti Milletvekili Emin Bilgiç, partisinin özeleştirisini yaptı; ‘’Isparta, Türkiye siyasetinde bir yer işgal etmiyor. Bizim üzerinde durmamız gereken ana şey Türkiye siyaset sahnesine Isparta’yı yeniden kazandırmak.’’

22. dönem AK Parti Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili aday adayı Emin Bilgiç, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek Isparta’nın genel bir değerlendirmesini yaptı. İlimizin geldiği noktada partisi adına da bir özeleştiriler yapan Bilgiç, ‘’Isparta hedef koyamayan bir toplum haline gelmiş. Temel meseleyi öyle görüyorum. Sadece elmayı ve gündelik dertleri konuşuyoruz ama yeni üniversite kuralım mı? Kurarsak neden kuracağız? Daha fazla öğrenci gelsin. Esnaf ve halk gündelik hayatını idam ettirsin. Bu bir hedef mi? Bence değil’’ dedi.

‘’ISPARTA’DA İLERİ TEKNOLOJİ MERKEZİ OLMALI’’

Isparta’da asıl konuşulması gereken konuların konuşulmadığını sadece günü geçirdiğimizi ileri süren Bilgiç, şunları söyledi; ‘’Isparta nano teknolojiyi, biyo teknolojiyi konuşmuyor. Burada ileri bir araştırma merkezi olması gerektiğini konuşmuyor. Ama ne istiyor? Günü idare edelim, biraz daha elma satalım. Elmayı siz asıl nihai tüketiciye ulaştıramıyorsunuz. Elma 3 lira para ediyor. Ama sen burada 1 liraya satıyorsan iyi. Isparta’nın mevcut üniversite yapısını devam ettirmesi lazım ama ileri teknoloji merkezi olmayı hedeflemesi lazım. İleri araştırma laboratuvarlarının burada olması lazım. Çok nitelikli dünya çapında hocaları buraya çekebilmemiz lazım. Bunun yanında nitelikli mastır ve doktora öğrencilerini de buraya çekebilmemiz lazım. Bunun örneğini Amerika’da Silikon Vadisi’nde görebilirsiniz.

‘’EN ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ VİZYONSUZLUK’’

Isparta ileri araştırma merkezi olmayı hedeflemeden seçeceği disiplinlerde bu şekilde gider. Biz hedefsiz bir toplum olarak gündelik dertlerimizi konuşmaya devam ederiz. Burada temel sıkıntı bu. Temel sorun toplumun ve kanaat önderlerinin bir hedef koymamasıdır. Isparta’nın en öncelikli sorunu vizyonsuzluk, hedef koyamaması, sorunun ne olduğunun farkında olmaması. Herkes kendi başına bir şeyler yapmaya gayret ediyor ama toplu olarak meseleler üzerinde değerlendirme yapmıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları gibi sanayi ve esnaf temsilcileri ile bu ili yönetenlerin bir araya gelerek ortak tartışmaları yapması gerekir. Aynı  masada toplanılması lazım. Isparta’nın bu saatten sonra ağır sanayiyi başarması mümkün değil. Türkiye’nin gelişimine göre sanayisizleşiyoruz.  Görece olarak sahip olduğunuz gücü kaybettiğinizin göstergesi açık. O nedenle ortak hedefler koymak lazım.

‘’ ISPARTA, TÜRKİYE SİYASETİNDE BİR YER İŞGAL ETMİYOR’’

12 yılda elma üretimi 500 bin tondan 750 bin tona çıktı. Ama Türkiye’deki elma üretimi 2 milyon tondan 3,5 milyon tona çıktı. Bir şeyi başardık ama çok önemli değil. Özeleştirisini yapmayan kendisini değerlendirmeyen hiçbir toplum ileriye gidemez. Bunu AK Parti’nin özeleştirisini yaparak da söylüyorum. Isparta, Türkiye siyasetinde bir yer işgal etmiyor. Söylemiyle, eylemiyle, gayretiyle, çalışmasıyla, hedefleriyle asıl parti ayrımı gözetmeksizin bizim üzerinde durmamız gereken ana şey Türkiye siyaset sahnesine Isparta’yı yeniden kazandırmak.

‘’HEDEFİNİZ OLMADIĞI İÇİN ANKARA’DA İŞ TAKİBİ DE YAPILMIYOR’’

Güç, güç birliğinden gelir. Birlikte hareket etmekten gelir, kaynaklarınızı harekete geçirmekten gelir. Bunun için sürekli hedef koyup Ankara ve İstanbul’da bunları takip etmekten geçer. Bu yapılmıyor. Çünkü hedefiniz yok. Hedefiniz gündelik. Gündelik hedeflerle bir yere varmanız mümkün değil. Onun için sürekli takip edeceğiniz hedefleriniz olması lazım. Bunu yapabilecek, sözü, sohbetİ dinlenecek insanları oraya göndermek lazım. Siyaset güç işidir.’’

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...