Belediyeden ITKM açıklaması

25 Mart 2015 18:52

Isparta Belediye Başkanlığı’ndan ITKM ile ilgili alacaklarını tahsil yoluna gitmediği yönündeki  iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle: “Son günlerde Isparta gündemini meşgul eden ve bazı yayın organlarında yer alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘Kadıahmetoğulları AŞ’den maddi menfaat sağladığı’ iftirası ve ‘ITKM ile ilgili olarak alacaklarını tahsil yoluna gitmediği’ yalanı ile ilgili kamuoyuna bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Isparta Belediyesi, Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın 28 Mart 2009 seçimlerinde göreve gelmesinden sonra ilgili firma ile inşaatın bitirilmesi ve belediyenin menfaatlerinin azami derecede korunması için gayret sarf etmiştir, etmektedir.

Şöyle ki;

Isparta Belediyesi’nin Kadıahmetoğulları AŞ’den olan alacakları için 24.10.2011 tarihinde icra takibi başlatılmış, bu takibe Kadıahmetoğulları AŞ’nin yapmış olduğu itiraz sonucu Isparta İdare Mahkemesi’nce bir kısım alacak kalemleri iptal edilmiş, bir kısmının hakkında Kadıahmetoğulları AŞ’nin talebi reddedilmiştir.

Nisan 2009 yılından bugüne kadar Kadıahmetoğulları AŞ’den tahsil edilen bedel 2 milyon 231 bin TL’dir. Kadıahmetoğulları AŞ’nin belediyemize olan borçları hakkında icra takip işlemi devam etmektedir. Bir kısım alacak hakkında şirketin itirazları mevcut olup bu konudaki hukuki süreç sürmektedir.

Görüldüğü gibi söz konusu haberlerde iddia edilenlerin tamamı iftira ve yalandan ibarettir. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı yıpratmak ve sanki menfaat ilişkisi içerisine girmiş gibi göstermek için yapılan bu tür iftira kampanyaları asla amacına ulaşamayacaktır.

Isparta halkının büyük güveni ve teveccühü ile üç (3) dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Sayın Belediye Başkanımıza, halk tarafından siyasi mevta haline getirilmiş bazı kişilerin attığı iftiralar asla tutmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...