“Toplumdaki mutsuzluğu mutluluğa dönüştüreceğiz”

25 Mart 2015 18:52

Alınan önseçim kararının seçmende büyük bir heyecan oluşturduğunu ve bunun da partisine olumlu yönde yansıyacağını belirten Milletvekili aday adayı Mükerrem Selçuk, “CHP’de uzun süredir ön seçim yapılmadığı için ilçelere ve kırsala ziyaret anlamında bile gidilmemiş. CHP’nin üyeleri en çok o yüzden seviniyorlar” dedi.

4 gün sonra CHP’de önseçim yaşanacak. Bu anlamda aday adayları son turlarını atarak üyelere kendilerini ve yapabileceklerini ifade ediyorlar. Bunlardan biri olan Mükerrem Selçuk, bugüne kadar yaptığı ziyaretlerin bir özetini geçti.

“CHP SEÇMENİ BİZİ GÖRDÜĞÜ İÇİN ÇOK MUTLU”

Partisinde uzun süredir ön seçim yapılmadığı için ilçelere ve kırsala ziyaret anlamında bile gidilmediğini, üyelerin en çok buna sevindiğini belirten Mükerrem Selçuk, “Bu durum partili olan insanlara özgüven kazandıracak. 18 aday adayı yarışıyor. Kendi istedikleri adaya oy verecekler. Önceden böyle bir şey yoktu. 1980 sonrası olan sosyal demokrat yapılanmasında atamayla belirleniyordu. Ön seçim üyelerimize olumlu katkılar sağlayacak. Siyasetçinin vaat verebilecek çok şeyi yoktur diyorum. Bugün de aynı düşüncedeyim yarın da aynı düşüncede olacağım. Vaat edebileceğim tek şey halka yakın bir insan olmam. İnsanların iş takibinde olmalıyım. Çözümsüzlükle ilgili şeylerde çözüm üretmek gerekiyor. Dün düğününde, ölümünde vardık, yarın da olacağız. Siyaset değerleriyle ilgili kısımda da kamu görevlisinin çıkardıkları zorluklarda telefonla değil yerinde gelerek çözüm üreteceğiz” dedi.

“TOPLUMUN ALIŞTIRDIĞI BİR MİLLETVEKİLİ TİPİ VAR”

Günümüzde alıştırılmış bir milletvekili tipi olduğuna dikkat çeken Selçuk, “Milletvekili iş takip eder. Milletvekili iş bulur. Köyde yol eksikse yol yaptıracağım vs der. Genelde bu ülkede işsizlik yaygın. Okumuş işsizler ordusu var. Bir yerde rastladık. 10 yıl önce Eğitim Fakültesi’ni bitirmiş halen atanamamış öğretmen adayı var. Aile masraf ediyor, devlet masraf ediyor ve diploma veriyor ama iş yok. Bu toplumun kanayan yarası. Diğer siyasetçi de tamam ben seçileyim buluruz diyor. Oysaki bulamaz. KPSS var. Devletin belirlediği kriterler var. Ancak farklı alanlarda devlet memurları değerlendirilebilir” diye konuştu.

“EN ÇOK İŞSİZLİKLE İLGİLİ ŞİKÂYET ALDIM”

Öte yandan ziyaretlerinde en çok işsizlikle ilgili şikâyet aldığını belirten Selçuk, “Ayrıca ekonomikle ilgili sıkıntılar var. Kırsal kesimdekiler mazot, gübre fiyatlarından ve kendi ürünlerinin değerlendirilmemesinden şikâyetçiler. Sosyal devlet işsizliği ve şikâyet edilen değerlere de çözüm bulmalı. Toplumdaki mutsuzluğu mutluluk haline dönüştürebilecek parlamentoda yasalar üstünde çalışmalar yapılması gerekiyor. Ama halktan kopuk değiliz. Sivil Toplum Kuruluşları sorunları dile getirmeli” şeklinde konuştu.

Bu haber 849 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...