Eğirdir’de Dere Islah Çalışmaları devam ediyor

1 Kasım 2012 18:17

Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral, Kervansaray yanından geçen dere için Antalya Kültür Varlıkları Kurulu’ndan izin alındığını belirtti.

Eğirdir İlçesi Belediye sınırlarından geçen Çaybaşı Deresi, Taşgedik (Taş Ocağı) Deresi, Çukurca Deresi, Kirazlı Deresi, Miskinler Deresi, Kavaklı (Mücevre) derelerinin ıslah çalışmaları Eğirdir Belediyesi ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü işbirliği içerisinde devam ediyor.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün 2 milyonluk yapım ihalesi neticesinde müteahhit firma tarafından yürütülen geleceğe dönük betondan yapılan dereler, halkı fazlasıyla sevindirdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, dere ıslah çalışmalarının basit bir çalışma olmadığını belirterek “Belediyemiz sınırlarından geçen dereler, çok dağınık, yayılmış ve kendi yolunu bulmuş gidiyordu. Yerinde yapılan incelemeler sonrası, planlama ve ihale neticesinde çalışmalara başlanılan ilçemizdeki dereler, beton imalatlarla düzgünleştirilerek geleceğe dönük adım atıldı. Büyük bir bölümü tamamlanan derelerin, kalan kısımları için çalışmalar devam ediyor. DSİ 18. Bölge Müdürlüğümüz teknik elemanları ve Belediyemiz Fen İşleri elemanlarının kontrolünde devam eden dere çalışmaları da bazı yerlerde çıkan engeller karşılıklı anlayış içerisinde aşılarak ve bir bir çözülerek hedefe doğru varılmaktadır. Yapılan iş ve işlemlerin her zaman takipçisi olduk ve işimizi itina ile takibetmeye çalışıyoruz. Yapılan yatırımlar, güzel Eğirdir’imiz içindir, saygıdeğer halkımız içindir ve geleceğe yatırımdır. Saygıdeğer Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğü’ne, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerine ve işi yarıda bırakmayıp devam ettiren müteahhit firmaya ayrıca çalışmaları anlayışla karşılayan, kolaylık sağlayan saygıdeğer halkımıza teşekkür ediyorum. Gelecek için çok önemli bir yatırım olan derelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi

 

 

Bu haber 1209 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...