Yeşil bir çevre için topyekûn seferberlik

25 Mart 2015 18:55

Orman Bölge Müdürlüğü personeli Ormancılık Haftası çerçevesinde dün 5100 adet fıstık çamı, karaçam, ardıç ve sedir fidanı dağıttı. Törene katılan Vali Özkan, “Ekolojik sistemin korunması için ağaçlandırma seferberliği başlattık. Bu bizim için milli bir hedef” dedi.

Ormancılık Haftası kapsamında dün Hükümet Meydanı’nda 5100 adet fidan vatandaşlara dağıtıldı. Törene; Vali Vahdettin Özkan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, kurum müdürleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DAĞITILAN FİDANLAR ÇOCUKLARIMIZLA BERABER BİR FERT OLACAK”

Törenin açış konuşmasın yapan Orman Bölge Müdürü Değirmenci, “Dağıttığımız bu fidanlar çocuklarımızla beraber büyüyüp birer fert olacaklar. Onlara çocuklarımız gibi bakacağız. Isparta halkına yeşile verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Fıstık çamı, karaçam, ardıç ve sedir fidanı olmak üzere yaklaşık 5100 adet fidanı dağıtmış olacağız” dedi.

“ORMAN VARLIĞINI KORUMAK BİZİM İÇİN MİLLİ BİR HEDEF”

Öte yandan yeşili korumanın kendileri için milli bir hedef olduğunu ifade eden Vali Özkan ise “Özellikle miniklerle beraber orman sevgisinin, çevre hassasiyetinin, çevresel değerlerin topyekûn ele alınması bizim için çok önemli. Bu anlamda Ormancılık Haftası’nı öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla beraber icra ettiğimiz için mutluyuz. Çevresel değerlerin, suyumuzun, orman varlığının korunması ve geliştirilmesi ile mikro organizmaların ekolojik sistemin korunması için ağaçlandırma seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Bu bizim için milli bir hedef. Ancak bu hedefin tahakkuku için topyekûn seferberlik gerekiyor. Fidan dağıtımıyla birlikte bu düşüncenin toplumda yaşamasını istiyoruz. Her tarafımız yeşil olsun, çevre dostu bir ortam oluşsun. Çevresel değerlerin korunduğunu bir iklimle baş başa kalma dileğiyle” şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE TÜKENDİ

Bu arada Orman Bölge Müdürlüğü personeli vatandaşlara ve miniklere fidan dağıtımı yaptı. Dağıtılan 5100 adet fidan kısa süre içerisinde tükendi.

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...