İnşaat atıkları lisanslı bölgeye taşınacak

25 Mart 2015 18:57

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, şehrin muhtelif yerlerine gelişi güzel inşaat atığı dökülmesine müdahale etti. Belediye, Minasın çöplüğü yanında moloz atıkları için depolama alanı belirledi, lisans için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurdu.

Kipa Alışveriş Merkezi arkasında, Bozanönü yolunda ve gözden uzak birçok yere gelişi güzel dökülen inşaat atıklarının nihayet büyük bir 'çevre sorunu' olduğu anlaşıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gelişi güzel dökülen inşaat atıklarıyla ilgili Isparta Belediyesi'ni uyardı. Belediye, Minasın şehir çöplüğü yanında moloz atıkları için yer belirledi. Moloz atıklarının atılabileceği alan için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden lisans talep edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün uyarısı doğrultusunda Bozanönü yolu üzerindeki moloz atıkları ile eski Kipa Alışveriş Merkezi arkasındaki inşaat atıkları lisans alınan atık bölgesine taşınacak. Bundan sonra da moloz atıklarının lisanslı bölge dışında bir yere dökülmesine izin verilmeyecek. Moloz atığı için başvuranlara Minasın bölgesi gösterilecek.

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...