“Siyaset bir hizmet aracıdır”

26 Mart 2015 19:02

7 Haziran Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili A. Adayı olan Naci Yoldaş siyasetin bir hizmet aracı olduğunu söyledi. 2011 yılında da 4. sıra milletvekili adayı olan Yoldaş “bu mücadeleye her zaman omuz vermeye çalıştım” dedi.

2011 yılında CHP’nin 4. sıra milletvekili adayı olan Naci Yoldaş 7 Haziran seçimlerinde de aday adayı oldu. Yoldaş 29 Martta yapılacak ön seçimde öncelikle CHP üyelerinden oy istiyor. CHP Milletvekili A. Adayı Neci Yoldaş 26 yıl Orman Mühendisi olarak devlete hizmet ettiğini belirterek “1957 Senirkent doğumluyum. Babam bir ilkokul öğretmeniydi. İlkokulu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta’da, üniversiteyi ise İstanbul üniversitesi Orman Fakültesinde 1980 yılında bitirdim. 1981 yılında memuriyet hayatımız başladı. Isparta ve ilçelerinde orman mühendisi olarak 26 yıl hizmet verdim. 2007 yılında emekli oldum” diye konuştu.

1970’li yıllardan bu yana Cumhuriyet Halk Partisine hizmet ettiğini belirten Yoldaş “1974 yılında CHP gençlik kollarında başlayan siyasi hayatımı o günden bu yana hiç çizgi değiştirmeden devam ettirdim. Yani gençlik yıllarından beri bu hareketin içinde yer alıyorum. O zaman Turhan Özgül ağabeyimizde il başkanımızdı. 4-5 yıl gençlik kollarında çalıştıktan sonra memuriyet hayatımız başladığı için siyasi hayatımızdaki aktif mücadeleye bir ara vermek durumda kaldık” dedi.

CHP Milletvekili A. Adayı Naci Yoldaş neden milletvekili adayı olduğunu ise “biz siyaseti bir hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Bu nedenle 2011 seçimlerinde 4. sıra milletvekili adayı olmama rağmen, siyasi etik gereği partimize ve partililerimize küsmedik. 35 günlük seçim hazırlığı döneminde seçim arabasından inmeden çalıştım. Bu çalışmaları parti imkanlarını kullanmadan kendi imkanlarımla yaptım” sözleriyle açıkladı.

Naci Yoldaş “AKP döneminde Isparta siyasi olarak cezalandırıldı. Siz yakınlarda Afyon’dan geçtiniz mi? komşumuz Afyon’la, Isparta yan yana değerlendirilebilir mi? biz bunları 2011 seçimlerinde de anlatmaya çalıştık. Ama demek ki çok iyi anlatamamışız. Bu ihtiyacı gördüğüm için ben yeniden aday adayı oldum” dedi.    

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...