SDÜ’ye 20 bin TL.lik ödül

26 Mart 2015 19:07

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Çağlar Sivri’nin projesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği işbirliğinde düzenlenen “Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı”nda profesyonel kategoride üçüncü oldu. 20.000 TL ödül kazanan proje, bir Otomotiv firması tarafından denenmeye başlandı.

170.000 TL bütçeli projede nanolif, meltblown, ve geleneksel dokusuz yüzey teknolojilerinin bir arada kullanılmasıyla otomotiv parça ve bölümlerine gürültü emici fonksiyon kazandıracak tekstil yüzeylerinin üretilmesi ve geliştirilmesi hedeflendi.

Proje sonucunda, otomotiv sektörü için üretim maliyeti benzerlerine göre düşük, muadillerine göre çok daha iyi derecede ve geniş frekanslarda ses emme kabiliyetine sahip, üretim hızı endüstriyel seviyede olan çevre dostu tekstil yüzeyi geliştirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Dr. Çağlar Sivri, Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon makineları Fuarı (ITMA) tarafından dünya çapında gerçekleştirilen Teknik Tekstiller ve Dokusuz Yüzeyler alanındaki Future Materials Awards 2014 yarışmasında Yılın Yenilikçisi (Innovator of the Year) kategorisinde beş finalist arasına girdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, alınan ödüllerle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda AR-GE ve yenilikçilik çalışmalarının bir kez daha taçlandığını belirtti. İbicioğlu, Nitelikli akademisyen ve araştırmacı kadrolarıyla, alt yapısı güçlü araştırma ve uygulama merkezleriyle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ülkemiz sanayisinin hizmetinde olduğunu söyleyerek ödül alan uzman Dr. Çağlar Sivri’yi tebrik etti.

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...