SDÜ’de “Tekstil Günleri”

27 Mart 2015 18:26

Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Kulübü tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen “Tekstil Günleri” Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde başladı. 25–26 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte sektörünün önde gelen firma yetkilileri, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Sibel Kaplan, sektör temsilcilerinin deneyimlerini paylaşacakları bu etkinliğin kendilerine büyük katkılar sunacağını söyledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atıf Can Demir de programda edinilecek küçük bir tecrübenin ileride faydasının olacağını belirterek kendilerine sponsor olan firmalara teşekkür etti.

Tekstil Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım ise, Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite- tekstil sektörü işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye’nin tekstil sektöründe önde bir ülke olduğunu vurguladı. İhracat potansiyeliyle, oluşturduğu istihdamla ve kadının hayal dünyasını desenlere dökebilmesine fırsat vermesiyle tekstilin, her türlü desteği hak eden bir sektör olduğunu söyleyerek gerekli desteği görmediğinin de altını çizdi.

Öğrencilere, tekstil firmalarıyla sıkı ilişkiler kurarak kendilerinin sektörün içinde yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan İbicioğlu, “Bütün projelerde birincilik ve çeşitli dereceler almış bir üniversite olarak, Türkiye’nin makûs talihini değiştirmek istiyorsak yapılan Ar-Ge çalışmalarını ve edinilen bilgi birikimlerini tüm sektörlere kanalize etmek zorundayız.” dedi.

Konuşmaların ardından tekstil sanayisi sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla iki gün boyunca sürecek olan etkinliğin oturumlarına geçildi.

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...