Cimri Mobil ve Tekno Mobil TÜBİTAK Yarışlarına Hazır

27 Mart 2015 18:29

Bu sene TÜBİTAK  tarafından düzenlenecek olan ve 44 üniversiteden 57 aracın  katılacağı “Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil” kategorisine SDÜ Teknoloji Fakültesi Teknoloji Kulübünün  Cimri Mobil ve Tekno Mobil adlı araçlarla yapmış olduğu  başvuru TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Geçen yıl Teknoloji Kulübü tarafından yoğun bir çalışma sonucu, yarışa katılıp birçok köklü ekibi geride bırakan, % 100 elektrik enerjisi ile çalışan ve 5.lik elde eden Cimri Mobil, yenileme ve geliştirme çalışmalarının ardından tekrar yarışlara katılacak. Bunun yanı sıra teknoloji kulübü bu yarışlara katılmak üzere Tekno Mobil adlı yeni aracın da çalışmalarını sürdürüyor.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş “Bizler bu sene Tekno Mobil ve Cimri Mobil adlı araçlarımızla TUBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarında Üniversitemizi temsil edeceğimiz için çok mutluyuz. Geçen sene bu yarışlara ilk kez katılmış ve derece elde etmiştik. Bu sene iki aracımızla da derece elde etmek istiyoruz. Cimri Mobil aracımızı yeniliyor ve daha donanımlı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Buna ek olarak konfigürasyonu ve tasarımı tamamen bizlere ait olan yeni aracımız Tekno Mobil’in de çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Ekip olarak daha önceki aracımızda olduğu gibi bu araçta ta da yerliliğe ve İnovatif özellikleri barındırmasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...