10 üreticiye 100 adet arı kovanı dağıtıldı

29 Mart 2015 16:40

Ülkemizde ekonomik anlamda sadece ilimizde yapılan lavanta tarımı aynı zamanda bal üretimi için kaynak oluşturmakta. Bu kapsamda Keçiborlu Kaymakamlığının Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile hazırladığı “Lavanta Balı” projesi kapsamında 10 üreticiye 100 adet kovan dağıtımı Vali Vahdettin Özkan tarafından gerçekleştirildi.

Kovan dağıtımı esnasında konuşan Vali Özkan,  köylerimizde katma değer oluşturan her türlü projeyi desteklediklerini belirterek, yöresel zenginliklerimizin tanıtılması açısından büyük önem taşıyan projede emeği geçenlere teşekkür ederek çiftçilere kovanlarını verdi.

Programın ardından Vali Özkan Keçiborlu İlçesine bağlı Köy Muhtarlarıyla Kuyucak Köyünde bir araya geldi. Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek’inde hazır bulunduğu toplantıda sorunları dinleyen Vali Özkan, muhtarlara tek tek söz verip notlar alarak, sorunların çözülmesi için Valilik bünyesinde oluşturulan “İş Takip Programı” üzerinden bizzat takip edeceğini iletti.

Muhtarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Özkan, muhtarların en yakın çalışma arkadaşları olduğunu ifade ederek, acil ihtiyaçların imkânlar dâhilinde kısa vadede giderileceğini söyledi.

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...