Nuhoğlu;“AKP ormanda baltayı taşa vurdu!”

2 Nisan 2015 15:24

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı A. Ziya Nuhoğlu hükümetin “Toplum Yararına Çalışma Projesi” hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Nuhoğlu, yaptığı açıklamada bu projenin Isparta için tam bir fiyasko olduğunu ileri sürdü.

Çevre Yüksek Mühendisi olan Nuhoğlu yaptığı açıklamalarda projenin sıkıntılarını ve Isparta için olumsuz yönlerinden anlattı. Orman fidanı dikimi için sezonun sonuna gelindiğini ve bu zamandan sonra dikilen fidanların tutma imkanın çok az olduğunu belirtti. Orman bitkileri için en iyi dikim zamanı Ekim Kasım aylarında başlayıp nisan ayında bitkilere su yürümesine kadar olan süredir. Bu tarihten sonra dikilecek fidanların yaşama şansı çok zor olacaktır. Bu tarihten sonra ancak tüplü fidan dikimlerinde başarı sağlana bileneceğini fakat dikilen alanlarda da sulama yapılmadan da bu bitkilerin yaşama şansı bulunmadığını, dikim yapmayı düşünülen bu arazilerde de sulama yapmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi. AKP bu konuda samimi olsaydı işçi alımını Kasım ayında yapardı. Dikimleri de kış ve bahar yağışlarından önce yaparak fidan tutumunda başarı sağlardı. Ayrıca şuan Türkiye de 250 milyon dikime hazır tüplü orman fidanının da olmadığını ve orman fidanlıklarında yetiştirilen fidanların Ağustos ayında işletmelere tahsis edilip Ekim ayında da bu fidanların işletmelere dağıtıldığını ve çoğu bölgede de dikimlerin bittiğini söyledi.

Orman fidanı üretimi konusunda farklı noktaya da değinen Nuhoğlu; AKP nin orman bakanlığı aracılığı ile sözleşmeli orman fidanı üretimi yaptırdığını, fakat üretilen bu fidanların paralarının üreticilere ödenmesine rağmen fidanların bir çoğunun üreticiden alınmayarak kurumaya terk edildiğini ifade etti. Halkın vergileri seçim rüşveti olarak heba edilmektedir diyen Nuhoğlu bu konuda çarpıcı bir iddia ileri sürdü; AKP, orman köylüsünü kalkındırmak amacı ile yapılan sözleşmeli fidan üretimini kanunen yasak olmasına rağmen AKPli belediyelere para aktarma aracı olarak kullandıklarını, orman köylüsüne verilen fidan üretim hakkının bir kısmını AKPli belediyelere yaptırdıklarını belirtti.

Nuhoğlu; “Toplum Yararına Çalışma Projesi” sinin “Isparta Çiftçisini Bitirme Projesi”  haline dönüşeceğini belirterek çok farklı bir iddia da daha bulundu. Nuhoğlu; proje kapsamında işçilerin Nisan-Mayıs aylarında işe alınıp 6 ay istihdam edileceğini belirtti. Bu 6 aylık sürenin Isparta ilinde tarımsal faaliyetin ve işgücünün en yoğun olduğu döneme denk geldiğini söyleyerek, üreticilerin Isparta ilinde  Mayıs Haziran ayında gül, Haziran da kiraz, Temmuz ayında da kayısı hasadını, yaz döneminde gerek sebze üreticileri gerekse meyve fidanı üreticilerinin en yoğun iş gücüne (çapa-sulama ilaçlama işçiliği için) ihtiyaç duydukları zaman denk gelmektedir dedi. Zaten mazot gübre gibi üretim masraflarına gelen zamlarla beli bükülen Isparta üreticisine birde yüksek işçilik maliyetleri oluşturularak bir darbe daha vurulacağına değindi. Yükselen işçi maliyetlerinin maliyetlerin yanında sosyolojik sıkıntılarda oluşturacağını belirten Nuhoğlu; yükselen işçi maliyetlerinin bölgeye Suriyeli mülteci akımında neden olacağını ve Isparta’nın iç huzuru açısında bu durumun sıkıntılara neden olabileceğini belirtti.

AKP istediği kadar eğitim sezonu bitiminde öğretmen alsın, istediği kadar fidan üretim sezonunu bittikten sonra geçici işçi alsın bu basit numaralara halkın gelmeyeceğini, Türk Milletinin para karşılığında satılacak oyunun olmadığın belirten Nuhoğlu; Türkiye’nin ve Ispartamızın sorunlarını ve bu sorunun çözümlerini çok iyi bildiklerini, Allah’ın izni ve Türk Milletinin teveccühü ile 8 Haziran sabahının Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarını müjdeleyeceğini belirterek tüm Ispartalılarda desteklerini istedi.

 

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...