Tuncay Engin Muharrem Dede Türbesi’ni ziyaret etti

2 Nisan 2015 15:58

MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, Yakaören Köyü’nde bulunan Alevi – Bektaşi geleneğinin büyüklerinden Muharrem Dede Türbesi’ni ziyaret etti.

Türbe ziyaretinin ardından konuşan MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Engin, “Alevi ve Bektaşi geleneği toplumumuz için çok önemlidir” dedi.

ALEVİ VE BEKTAŞİ GELENEĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Yapılan türbe ziyaretinin ardından konuşan Tuncay Engin, “Türk toplumunda Alevi – Bektaşi geleneği çok önemlidir. Anadolu coğrafyasının Türk yurdu olmasında Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli öğretisinin çok büyük katkıları olmuştur. Hatta Osmanlı Coğrafyasında Yeniçeri Ocağı’nda Bektaşi geleneği hakimdir. Balkanların İslamlaşmasında da hemşehrimiz, Senirkent’in Uluğbey (İlegöp) köyünden olan Gül Baba gibi Bektaşi büyüklerinin çok büyük katkıları olmuştur.

Bugünkü Türkiye’de ülkemizim birlik ve bütünlüğü için her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Herkesin başkalarının inancına saygı duyması gerekir. Kimse kimseyi ötekileştirip dışlayamaz. Bu, evrensel hukuk kurallarına da, Türk – İslam anlayışına da aykırıdır. Alevi Sünni ve diğer etnik yapılar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kardeşçe yaşamalıdır. Bu durum Atatürk’ün milliyetçilik anlayışının da bir gereğidir” dedi.

ALEVİ TORUNU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Nenesinin bir Alevi Dedesinin kızı olduğunu ve bununla gurur duyduğunu ifade eden Engin, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına izin vermemeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...