Hiçbir siyasi partiyle organik bağımız yok

2 Nisan 2015 16:04

Osmanlı Ocakları İl Başkanı Vekili Mustafa Küçükyaman, AK Parti İl Başkanı Zabun’un ‘Osmanlı Ocakları’nın AK Parti’yle kurumsal bağı olduğu ve bu şekilde bürokrat ile vatandaşlara baskı yapıldığı’ iddialarının karşılıksız olduğunu belirtti.

Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı oluşumu tamamladı. İl yönetimi önceki gün Öğretmenevi’nde gazetecilerle bir araya geldi. İl Başkanı Yıldırım Aydın’ın şehir dışında olması nedeniyle Osmanlı Ocakları hakkındaki bilgileri Başkan Vekili Mustafa Küçükyaman verdi. Osmanlı Ocakları Derneği’nin 2009 yılında Osmanlı kültür, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulduğunu belirten Küçükyaman, “Osmanlı Kültürü için hassasiyetle mücadele eden; adalet, hoşgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yaşayan Osmanlı Torunlarını tekrar bilinçlendirmek için kurmuş olduğumuz bu derneğimize beklemekteyiz” dedi.

İDDİALAR KARŞILIKSIZ

Öte yandan geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Osmanlı Ocakları ile ilgili bir takım duyumlar aldıklarını belirtmişti. Zabun, Osmanlı Ocakları’nın AK Parti ile kurumsal bağı olduğunu ve bu şekilde bürokrat ve vatandaşlara baskı yapıldığı yönünde duyumları olduğunu belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı. Bunun üzerine Osmanlı Ocakları İl Başkanı Mustafa Yıldırım, bu iddiaların karşılıksız olduğunu bildirdi.

ASIL HEDEF GERÇEK MANADA OSMANLI MEDENİYETİNE HİZMET ETMEKTİR

Osmanlı Ocakları’nın hiçbir siyasi parti ile organik bağı olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: “Medeniyetini siyasi amaç veya menfaat için kullanmak gibi bir niyetimiz asla söz konusu dahi değildir. Osmanlı medeniyetine sahip çıkan kişi veya kişiler ile de görüşülmesi gerekiyorsa, Osmanlı medeniyetine katkı sağlayacak ise bunu yapmak gerekir. Bundan kimse başka mana çıkarmamalıdır. Buradaki asıl hedef gerçek manada Osmanlı Medeniyetine hizmet etmektir.

CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR

Siyaset, Rant veya çıkar gözetenler bize asla gelmemelidir! Aramızda bu tür kişilere de fırsat verilmemektedir. Osmanlı Medeniyetine sahip çıkan öksüzü gözeten, yetimi bilen, mağdurun yanında olan bir yiğit vardır. Kurumumuz bu kişiye ilgisiz kalmayacaktır. Osmanlıca gibi Osmanlı medeniyeti ve halkına hizmet için kefen giyinmiş bir lider; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gönül bağımız tabi ki vardır ve dünya durana kadar da var olacaktır.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ ELZEMDİR

Diğer taraftan Başkanlık sistemini desteklediklerini belirten Mustafa Yıldırım, “Cumhurbaşkanımı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarının isteklerine kulak verdiği görülmektedir. Halk yani bizler Osmanlı sistemi olan Başkanlık sistemini canı gönülden arzuluyor ve daha ferah, huzurlu bir yasam için Osmanlı Ocakları, tabanının sesini dinliyor ve başkanlık sistemini destekliyor. Misyonumuz olan Osmanlı medeniyeti için, Başkanlık sistemi elzemdir.”

Bu haber 944 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...