2 - B başvuruları 3 ay daha uzatıldı

1 Kasım 2012 18:40

Isparta'da başvuru oranı yüzde 29'da kal kalan orman vasfını kaybetmiş arazilerin müracaatında halâ başvuru yapmamış olan vatandaşlara süre uzatma müjdesi geldi. İl Defterdarı Rahmi Turan, söz konusu başvuruların 3 ay daha uzatıldığını bildirdi.

Kamuoyunda 2 – B arazilerin olarak tanımlanan orman vasfını kaybetmiş alanlar için süre 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle doluyordu. Ancak, Bakanlar kurulu söz konusu süreyi daha başvuru yapamamış olan vatandaşları göz önüne olarak 3 ay daha uzattı.

ISPARTA’DA BAŞVURU ORANI % 29’DA KALMIŞTI

Bilindiği gibi; 2 – B arazileri için tanınan 6 aylık başvuru süresi olan 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle  Isparta'daki başvuru oranı yüzde 29'da kalmış ve 4 bin 392 hak sahibinden bin 260'ı başvuruda bulunmuştu.

TURAN; “YENİ BİR FIRSAT SUNULUYOR”

Bu çalışmanın Devletin vatandaşları mülk sahibi yapma adına gösterdiği bir çalışma olduğunu ifade eden Defterdar Rahmi Turan; “İlimizde 2-B kapsamına giren toplam parsel sayısı 4 bin 342. Yani bu 18 bin dönüm bir arazi yapıyor. Şu ana kadar yapılan talep sayısı ise bin 260. Bu da demek oluyor ki şu ana kadar parsel oranlarının sadece yüzde 29’u üzerinde bir talep gerçekleşti. Maalesef bu rakam çok az. Vatandaşlarımız bunu çok dikkatli değerlendirmeliler. Vatandaşlarımız mülk sahibi olması adına devletin hak sahiplerine tarihi bir fırsat sunmaktadır. Bu uygulama devlet tarafından hak sahiplerine verilmiş tarihi bir fırsattır. 

“BAŞVURU YAPMAYANLAR BUNU İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Devletimiz bu fırsata bir imkan daha ekleyerek önceki gün yani 31 Ekim Çarşamba günü mesai bitiminde sona eren 2 – B arazileri başvuru süresini 3 ay daha uzatmıştır. Bakanlar Kurulu tarafından alınan bu karar doğrultusunda şuana kadar hangi sebeple olursa olsun başvuru yapamamış vatandaşlarımıza başvurularını yapmaları için 90 günlük bir süre daha tanınmıştır. Başvuruda bulunmamış olan vatandaşlarımız bu süreyi artık geçirmemeleri ve en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekmektedir” dedi. 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...