‘’Oyların hepsini alma iddiam yok’’

2 Nisan 2015 16:09

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektörlük seçim sürecini değerlendirerek ‘’Akademisyenler; Aklıyla alay edilemeyecek kadar akıllı insanlardır. Bakalım 20 Nisan’da üniversitenin ne kadar adil yönetilip yönetilmediğini hep birlikte göreceğiz. Üniversitede genel huzursuzluk varsa bu oylara yansır. Biz oyların hepsini alırız gibi bir iddiamız yok’’ dedi.

20 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Rektörlük seçiminde artık son düzlüğe girildi. Isparta bu süreçte hem genel seçim heyecanı hem de rektörlük seçim heyecanı yaşayacak. Bu anlamda seçim sürecini değerlendiren SDÜ Rektörü ve rektör adayı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

‘’BU SEÇİM BİZİM 4 YILIMIZI DA ORTAYA KOYMUŞ OLACAK’’

Tam bir demokrasi şöleni yaşadıklarını, bir yandan genel seçimler bir yandan da üniversite seçimlerinin söz konusu olduğunu belirten İbicioğlu, ‘’Rektörlük seçimlerinde demokratik bir ortamda seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Bu makamlar fedakârlık yerleri. Güzel bir yarış yaşıyoruz. Bizim açımızdan da 4 yıllık icraatlarımızın bir yönüyle göstergesi olacak. 4 yılda birçok alanlarda çalışmalarda bulunduk. Bu çerçevede arkadaşlarımız bize not vermiş olacaklar. Bakacağız, biz arkadaşlarımızı ne kadar memnun edebilmişiz onu da görme fırsatımız olacak’’ dedi.

‘’BAZEN KÖTÜNÜN İYİSİNİ SEÇMEK DURUMUNDA KALABİLİRSİNİZ’’

İnsanların bir ilgi bir de etki alanı olduğuna inandığını ve konulmuş kurallarda en yüksek oyu kendisinin alması gerektiğini ileri süren İbicioğlu, şunları söylerdi; ‘’9 adayımız var. Yeni okula başlayan çocuğun matematiğini geliştirecek kadar aday çıktı. Mutlaka kendileri açısından bir takım problemleri gözlemlemişler ve çözüm getirmişler. 20 Nisan’da Allah nasip ederse üniversitenin ne kadar huzurlu olup olmadığı verilecek oylarla belli olacak. 950 öğretim üyesi var. Hepsinin mutlu olması mümkün olmayabilir. Gayet huzurlu, adil bir yönetim olduğunu düşünüyoruz. Yönetimde insanlarla ilgilisiniz. Bazen kötünün iyisini seçmek zorunda kalabilirsiniz. Buna karar verirken bir kısım mutlu olur bir kısım mutlu olmaz.

‘’20 NİSAN’DA GÖRECEĞİZ’’

Arkadaşlarımızın bir kısmı yönetimdeydi. Bir kısmı müdürümdü son anda ayrıldılar. Bir kısmı dekanım ve danışmanımdı. Bir kısmına rektör yardımcılığı teklif etmiştik. Bakalım 20 Nisan’da üniversitenin ne kadar adil yönetilip yönetilmediğini hep birlikte göreceğiz. Üniversitede genel huzursuzluk varsa bu oylara yansır. Biz oyların hepsini alırız gibi bir iddiamız yok.

‘’ADAYLARA ZAMANINDA HUZURSUZLUK VARSA GEL DÜZELTELİM DEMİŞİZ’’

İlker Çarıkçı Bey benim danışmanım ve dekanımdı, rektör adayı. Erdoğan Küçüköner yine benim dekanımdı, rektör adayı. Nazmi Avcı müdürümdü, rektör adayı. Fatih Gültekin beye de 2,5 yıl önce rektör yardımcılığı teklif etmişiz. O da rektör adayı. Demek ki huzursuzluk varsa arkadaşlarımıza gel beraber düzeltelim demişiz. Rektör adayı olanlar üniversitede karşılıklarını olmadığını hissedince yukarıdan aşağıdan bağladığım edebiyatları yapıyorlar. Kendilerince strateji üretiyorlar. Ama akademisyenler; Aklıyla alay edilemeyecek kadar akıllı insanlardır. Biz size neden oy verelim sorusunu sorma ihtiyacını duymuyorlar. Bunların sayısı çok fazla. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır diyorlar.

‘’SÖZ TUTARSIZ OLMAMALI’’

Hayırlı işin muzuru çok olur. Hayırlı işi engellemek isteyen insan sayısı da çok olur. Prematüre kişilikler vardır. Bir şekilde gündeme gelmek isterler. Ben arkadaşlarımızın makul, ayağı yere basan eleştirilere sahip olmalarını öneririm. Biri gelir getiren yerleri azaltacağım performansı artıracağım diyor. Ben üniversitede kaynak oluşturmayacağım kaynak sağlayacağım diyor. Bunu nasıl yapacakmış? Söz tutarsız olmamalı.’’ 

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...