Adliye Mensupları Cumhuriyet Savcısı Kiraz için tek ses oldular

2 Nisan 2015 16:11

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla İstanbul’da şehit edilen Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Baro Başkanı Av. Gökmenoğlu “Bu olayın takipçisi olacağımıza ant içiyoruz” dedi.

İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Adliye’deki odasında teröristler tarafından şehit edilmesine dün Isparta’dan da tepkiler geldi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu yetkilileri Adliye önünde toplanarak yaşanan olaya tepki gösterdiler. Adliye önünde toplanan avukatlar, savcılar ve Adliye çalışanları ilk olarak Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, basın açıklamasını okudu.

SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ

Cumhuriyet Savcısı Kiraz’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Gökmenoğlu, saldırının sadece  cumhuriyet savcısına değil tüm yargıya yapıldığını belirtti. Gökmenoğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yargının Kurucu unsurlarından olan biz avukatlar bu saldırının aynı şekilde bizlere yapılmış olduğunu kabul ediyoruz. Hâkim ve Savcılara Yapılan Saldırılar gibi, Avukatlara yapılan ve çoğu zaman kamuoyunda dahi yer almayan saldırılar bizi yıldıramaz.

BİR AN ÖNCE ASIL FAİLLERİ YARGIYA TESLİM ETMEK GEREKİR

Bu saldırı bir Terör saldırısıdır, kim ve kimlerden, ne ve ne şekilde gelirse gelsin bu hain saldırının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Terör olayının şekli şemali, hiç önemli değildir önemli olan terör olayının aydınlatılması ve teröristlerin yakalanmasıdır. Terör olayının gerçekleştirilmesinde suç aleti gibi lanse edilen!, bir Avukat Cübbesi, Bir Hakim, Savcı Cübbesi veya da Bir Polis Üniforması oldu diye terörü ve teröristi değil de onun olayda kullandığı suç aletinin mensuplarını kamuoyunda yargılamak yerine, bu terör olayını gerçekleştiren kişilerin arkasında bulunan asıl failleri  bir an evvel Yargıya teslim etmek gereklidir. Kullanılan suç alet ve aletleri hangi meslek gurubuna ait olursa olsun bunun hesabını verecek olanlar, o kıyafetin mensupları değil, onu bir şekilde elde ederek, suç aleti olarak kullanan teröristlerdir.

AVUKATLARA DA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Biz Isparta Baro Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi bu günde bu olayın takipçisi olacağız, Hâkim ve Savcılara ve hatta Yargı çalışanlarının tamamına yapılan saldırı bizlere, Avukatlara yapılmış sayılır. Yine Biliyoruz ki Avukatlara yapılan saldırı da aynı şekilde yargının diğer unsurları olan Hâkim ve Savcılara yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz.

AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZİ İPTAL ETTİK

Dün yaşanan bu acı ve elem olay nedeni ile 05.04.2015 günü kutlayacağımız Avukatlar Günü etkinliklerimizin tamamını iptal ediyoruz. Yine Isparta Barosu olarak aldığımız karar uyarınca yarın(bugün) (02.04.2015 günü saat 11.00 da ) Yeni Adliye sarayın da, Bu güne kadar aramızdan aynı acı olay sebebi ile ayrılmış olan Yargı Mensuplarımız anısına Helva ikramımız olacaktır tüm kamuoyuna bildiririz.

Son olarak; dünkü vahim olayda katledilerek yaşamını yitiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesi ile Tüm Yargı mensuplarına bu olayın takipçisi olacağımıza ant içiyoruz diyerek Isparta Baro Başkanlığı ve tüm meslektaşlarım adına taziyelerimizi sunarız.”

Bu haber 1128 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...