ADD Isparta Şubesi Savcı Kiraz’ın katledilmesini kınadı

3 Nisan 2015 18:34

ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından katledilmesini kınadı.

ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, açıklamasında “Avrupa’nın en büyük adliye saraylarından biri olarak inşa edilen İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne tabanca ve örgüt paçavralarıyla giren bir yasadışı terör örgütünün, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı, başına silah dayayarak rehin aldığını hepimiz kahrolarak izledik. Işid benzeri bu terör olayının şekli, yapısı, nedeni ne olursa olsun her türlü terör eylemini, terörizmi kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu olay teröristlerle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Avrupa’nın en büyük, en görkemli adliye saraylarını yapmakla, adınıza Adalet kelimesini koymakla adil olunamayacağını, hukukun üstünlüğünün savunulamayacağını öğrenmenizi umuyoruz.

İç güvenlik Yasasının ne kadar önemli olduğunu, çıkmasının gerekliliğini sürekli vurgulamış olan iktidarın bu söylemlerini artırdığı dönemde savcımız şehit ediliyor, adliye basılıyor iki terörist öldürülüyor, bomba ihbarları almış başını gidiyor, 5 terörist İstanbul Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleniyor...

Tabi böyle bir dönemde İç Güvenlik Yasasını çıkarmakta ne kadar haklı oldukları iktidar tarafından dillendiriliyor.

Ne yazık ki Berkin Elvan soruşturmasını yürüten, bu cinayeti ortaya çıkaracak adımları atmış olan bir savcı seçiliyor ve haince şehit ediliyor. Böylelikle ekmek almaya giderken katledilen Berkin Elvan bir kez daha katledilmiş oluyor.

Adaleti, yargıyı, hukuku, Anayasayı ayaklarının altına alanlar bu terör saldırısını, Avukat cübbesini suç aleti gibi göstermeye çalışarak örtmeye çalışıyorlar. Basına yayın yasağı getirerek olayın sakince geçiştirilmesini savunuyorlar.

Gezi Parkı eylemlerinde katledilen, gözleri çıkarılan ana kuzuları için birlik beraberlik vurgusu yapmayanların ve hatta polise destan yazdığını söyleyerek ikramiye ve ödül verenlerin, bugün terörsitler tarafından şehit edilen savcımızın olayında birlik beraberlik vurgusu yapmaları ne yazık ki içimizi bir kez daha kanatıyor.

Sokakta Berkin’i, Ali İsmail’i Ethem’lerimizi, minibüste Özgecan’larımızı, Adliye’de Savcımızı, Üniversitelerde Fırat’larımızı, cenaze töreninde Uğur’larımızı, kar topu oynayan Nuh’larımızı, evlerinde kadınlarımızı, maden ocağında madencilerimizi, sınırlarımızda Mehmetçiklerimizi, Suriye’de Süleyman Şah Türbemizi, Ege ve Akdenizde adalarımızı, toprağımızı, Doğu’da Şanlı Bayrağımızı, Kurtarıcımız Atatürk’ün büst ve heykellerini, canı, doğayı, ağaçları, haysiyeti... Korumadınız, koruyamadınız” dedi.

 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...