Hayata veda eden Yargı çalışanlarının anısına Baro helva dağıttı

3 Nisan 2015 18:43

Isparta Barosu, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından 5 Nisan Avukatlar Günü etkinliklerini iptal ederek, hayata veda eden yargı çalışanlarının anısına dün helva dağıtımı yaptı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu önceki gün İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine tepki göstererek, ortak bir basın açıklaması yapmıştı. Baro, dün de Adliye binasında hayata veda eden tüm yargı çalışanlarının anısına helva dağıtımı yaptı. Helva dağıtımına Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç başta olmak üzere Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ile çok sayıda savcı ve avukat katıldı.

ASIL FAİLLERİ BİR AN EVVEL YARGIYA TESLİM ETMEK GEREKLİDİR

Burada konuşma yapan Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, önceki gün tüm adliye çalışanlarıyla birlikte ortak tepkilerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Aslında bu saldırı sadece Cumhuriyet Savcımıza değil tüm yargıya yapılın bir saldırıdır. Hakim ve savcılara yapılan saldırılar gibi, avukatlara yapılan ve çoğu zaman kamuoyunda dahi yer almayan saldırılar bizi yıldıramaz. Bu saldırı bir terör saldırısıdır. Olayın gerçekleştirilmesinde suç aleti gibi lanse edilen avukat cübbesi, hakim, savcı cübbesi veya da bir polis üniforması oldu diye terörü ve teröristi değil de, onun olayda kullandığı suç aletinin mensuplarını kamuoyunda yargılamak yerine, bu terör olayını gerçekleştiren kişilerin arkasında bulunan asıl failleri bir an evvel yargıya teslim etmek gereklidir. Baro Başkanlığı olarak bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz.

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Isparta Barosu olarak, yaşanan olay nedeniyle 5 Nisan'daki Avukatlar Günü kutlama etkinliklerimizi iptal etmiş bulunmaktayız. Bu kutlamalar yerine bu acı olay sebebiyle başta şehit edilen Savcımız Merhum Mehmet Selim Kiraz olmak üzere bu zamana kadar aramızdan ayrılmış tüm yargı mensuplarımız anısına helva kardırdık ve bugün burada bu helvamızı tüm adliye çalışanlarımıza ikram ediyoruz. Ben, bir kez daha Şehit Savcımız Kiraz’a ve ahrete intikal etmiş tüm yargı mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...