Eğitim Bir – Sen’in 2 Nolu Şubesi genel kurulunu yaptı

2 Kasım 2012 18:44

Eğitim Bir Sen Isparta 2 No’lu Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı’nın katılımıyla öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Ramazan Çakırcı’nın yaptığı kongrede Murat Bilgin de bir konuşma yaptı.

Toplumun normalleşmesi için çeşitli zorluklara göğüs gererek bugünlere geldiklerini ifade eden Bilgin, uzun ve zahmetli bir yolda olduklarının farkında olarak gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

28 Şubat sürecinde millete bedel ödetilirken, imam hatiplerin orta kısımları kapatılıp başörtülü öğrenciler üniversitelerden yaka paça dışarıya atılıp sürgün edilirken, yılmadan mücadele verdiklerini kaydeden Murat Bilgin, “Gördük ki, toplumların hayatında bazı taşlar bedel ödemeden yerinden oynamıyor. Biz bunun bedelini dün verdik, bugün de devam eden başörtüsü yasağıyla vermeye devam ediyoruz. Bu noktada Kemal Alemdaroğlu’nun rektörlük yaptığı dönemde başörtüsü kullanmaya başlamasıyla eşyalarını almasına bile izin verilmeden kapı dışarı edilen, gece yarısı bekçiden rica ederek özel eşyalarını ancak alabilen, ‘Ben şahsen başımı örtmeye karar verdiğim zaman üniversiteden ayrılmayı göze almıştım zaten’ diyen Ümit Meriç’i de en iyi bizler anlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kongreye ilişkin bilgi de veren Bilgin, herkesin mutabık kaldığı bir listeyle kongre yaptıklarını dile getirdi. Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Görevi devralacak ekip 25 bin yeni üye hedefini, şimdiye kadar görevini başarıyla yerine getirenler gibi, yerine getirecektir. Buna inanıyor, yeni şube yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Kongrede divan başkanlığı yapan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı ise, yaptığı konuşmada, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. Herkesin evinde dinlenerek geçirdiği bir günde toplantıya iştirak edenlere teşekkür eden Çakırcı, “Bu, örgütlülüğün gücüne inanmışlığın en büyük göstergesidir ve bunu ülkemizin geleceğinin inşa edilmesi adına çok önemsiyorum. Üniversitelerdeki değişim, özgürlükler bu örgütlülük anlayışıyla gelişecektir. Nitekim millet eksenli sendikacılık yapan Eğitim-Bir-Sen, bu yıl da büyümüş ve yetkili şube sayısını artırmış; örgütlülüğün gelişmesine en önemli katkıyı sunmuştur” diye konuştu.

Üniversite çalışanları için çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Çakırcı, yardımcı doçentlerin 1. derece sorununun çözülmesi, akademik jüri üyelikleri için ücret ödenmesi, yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer alması, yükseköğretim kurumlarında itfaiyeci kadrosunda çalışanların genel idari hizmetleri sınıfına geçmeleri gibi çok sayıda kazanım elde ettiklerini kaydetti.

Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil de, birer konuşma yaparak, mevcut sorunlara ve önümüzdeki döneme ilişkin yapacakları çalışmalara değindi.

Toplantıya, Büro Memur-sen İl Temsilcisi Abdurrahman Aktaş, Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay da katılarak destek verdi. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda Mehmet Dayık şube başkanlığına seçildi.

 

Bu haber 1155 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...