İş hayatına uyum semineri

6 Nisan 2015 15:05

2828 Sayılı Kanunu kapsamınca ve 3413 sayılı yasadan faydalanarak İlimizin kamu kurum ve kuruluşlarında işe başlayan 15 kişiye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda İş Hayatına Uyum Semineri düzenlendi.

Programın açılışında konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı İlkay Türkoğlu  Devlet memuru olmanın çok büyük bir avantaj olduğunu, bir çok kişinin isteyip ama ulaşamadığını anlattı. Bulundukları kurumlarda uyumlu, saygılı, dürüst, olmalarını tavsiye etti. Kanunlar çerçevesinde kurumlardan talep edilen iş ve işlemleri ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaları gerektiğini de ilave etti

Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Lütfü Büyükses İlk defa kamu görevlisi olarak göreve başlayan gençlerimize protokol ve görgü kuralları, etkili iletişim ve beden dili, insan ilişkileri ve öfke kontrolü, stres ve stresle baş etme yolları hakkında bilgi verdi. 657 sayılı Devler Memurları Kanunu, kamu görevlisinin hakları ve sorumlulukları, iş ve sosyal güvenlik hukuku, genel tanımı ve kavramlar, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, yargılama ve görevden uzaklaştırma, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Zerrin Küçüköner bütçe yönetimi, bilinçsiz para harcama, bilinçli tüketici olma, bilinçli alışverişin sırları, Tasarruf önerileri, kredi kartı kullanımı ve yapılan yanlışlar, son olarak da kefil olmanın doğuracağı sonuçlar hakkında eğitim verdi. Eğitim, iş deneyimlerinin paylaşımı, karşılıklı iletişim ve soru- cevap şeklinde devam etti.

Eğitime katılan kişilere katılımları için teşekkür edilerek eğitim sonlandırıldı.

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...