“Başbuğ Türkeş, insanlığa örnekti”

6 Nisan 2015 15:16

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 18. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in kalplerde ve zihinlerdeki yerinin hiçbir zaman değişmeyeceğine dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı Nuhoğlu, “Başbuğun mirası olan Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi dimdik ayaktadır” diye konuştu.

Nuhoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türk Dünyasının bilge lideri, Türk milliyetçilerinin Başbuğ'u, Alparslan Türkeş Bey'in hakka yürüyüşünden bu güne tam 17 yıl geçti. Ancak, bu 18 yılda, bizi, Türkiye'yi ve bütün Türk yurtlarını acılara boğarak, Yüce Mevla'sına kavuşan Başbuğumuz'un kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki yeri ve önemi hiç değişmedi.

Alparslan Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve Türk milliyetçilerini, Türk devlet ve milletinin birlik ve dirliğinin sigortası olarak düşünmüş, yola çıktığı zaman da genciyle- yaşlısıyla milyonlarca ülkücüyü tek yürek olarak yanına çekmiştir. Başbuğ'un izinde Genel başkanımız Devlet Bahçeli beyin yönetimindeki Milliyetçi Hareket Partisi, seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye'mizin, lider ülke olma hedefine bayraktarlık yapmaktadır.

İNSANLIĞA ÖRNEKTİ

Rahmetli Başbuğumuz, ömrünün büyük bölümünü milletimizin varoluş ve yükseliş mücadelesinin adı olan Türk Milliyetçiliği yolunda sarf etmiş, dolayısıyla, adı, Türk milliyetçiliği ile, vatan sevgisi ve millet hizmeti ile özdeşleşmiştir. Ömrü boyunca, hem biz Türk milliyetçilerine ülkücülere, hem de bütün insanlığa örnek olacak kadar büyük bir duruş sergilemiş, çilenin, sabrın, azim ve kararlılığın abidesi olmuştur. O, Allah'a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan itimadın birbiriyle nasıl çatışmadan, ahenk içinde bulunacağını göstermiştir. Gençliğin, bozgunculuğa, tembelliğe, ahlâksızlığa ve cehalete karşı hep savaş halinde olmasını istemiştir. Kendi hayatında asla yılgınlığa yer olmamış, dalgalı, fırtınalı geçen ömrü boyunca, herkesin düştüğü yerde ve zamanda kalkıp yürüyebilmiştir. Lider kimlik ve kişiliğinin en büyük göstergelerinden birisi olan bu yönüyle de, Türk gençliğine azmin, kararlılığın ve çalışmanın, boyutları ve kaynakları ne olursa olsun bütün sorunları aşmanın tek çözümü olduğunu göstermiştir.

MİRASI DİMDİK AYAKTA

Türk milletine miras olarak bu kutsal davayı bırakan, fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine, siyasetine istikamet veren, ivme kazandıran Aziz ve Muhterem Başbuğumuzun yetiştirdiği, emek verdiği milyonlarca ülkücü Türk Milliyetçisi olarak Başbuğumuzun ideallerinin ve eserlerinin arkasında dimdik duruyor ve durmaya da devam ediyoruz.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Bu anlamlı ve hüzün dolu günde Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı olarak, büyük Türk milletinin ve bütün Türk Dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ Alparslan Türkeş’i bir kere daha rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad olsun."

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...