Emeklilik başvuruları internetten yapılabilecek

6 Nisan 2015 15:23

SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalı ve hak sahipleri emeklilik başvurularını internetten yapabilecek.

Konu ile ilgili olarak SGK İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığımızca uygulamaya konulan emeklilik başvurularının internet ortamında yapılabilmesini sağlayan sistem 25.07.2012 tarihinde uygulamaya açılmıştır. Ancak sigortalılar ve hak sahipleri tarafından internetten emeklilik başvurusu yöntemi bugüne kadar pek tercih edilmemiştir.

SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri, malullük, ölüm ve yaşlılık aylığı, yaşlılık ve ölüm toptan ödemesi ile evlenme ve cenaze ödeneği taleplerini internete ulaşabildikleri her yerden yapabilme imkanı getirilmiştir

Bu sayede kuruma doğrudan veya posta yoluyla müracaata gerek olmaksızın postada geçen zaman kaybının veya Kuruma gelerek kaybettikleri zaman kaybının önlenmesi, hafta sonu ve tatil günlerinde dahi aylık talebinde bulunulabilmesi ve uygulamanın Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin sistem üzerinden eksiksiz doldurulmasını sağlayarak hataya imkan vermemesi nedeniyle sigortalı ve hak sahiplerinin lehine bir durum ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca, elektronik ortamda sağlanan iş akışı ile Kurumumuz iş ve işlemleri açısından önemli bir kolaylık sağlanmıştır. 

Bu uygulama ile vatandaşlar sosyal güvenlik il müdürlüğüne/merkezine gelmeden PTT’ den alacakları e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden sırasıyla,               “e-Hizmetler”, “Sosyal Güvenlik Kurumu” ,“Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler” ,“Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi” bölümünden ilgili formu doldurarak malullük, yaşlılık ve ölüm aylığı için tahsis talebinde bulunabilmektedirler. Söz konusu menüden giriş işlemi tamamlandıktan sonra “Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi” nin barkod numaralı dökümü yine internet ortamında sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmakta ve Kurumca belgenin alındığına dair ilgililere SMS gönderilmektedir. Ayrıca, internet ortamından verilen talep belgesi elektronik ortamda gelir veya aylık bağlamaya yetkili ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğü/merkezi evrak servisine intikal etmektedir.

Emeklilik talebinde bulunmak isteyen sigortalı ve hak sahiplerine önemle duyurulur” denildi.

 

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...