Isparta’nın Lavanta Vadisine Orköy Desteği

7 Nisan 2015 16:52

Türkiye’nin gül vadisi olan Isparta, lavanta yetiştiriciliği konusunda da söz olma yolunda ilerliyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılında 1600 dekar alanda 240 ton lavanta üretimi yapılarak 5 ton lavanta yağı elde edildi.

Hoş kokusuyla her zaman süs bitkisi olarak değerlendirilen ve saç dökülmesinden uykusuzluğa kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen lavantanın yetiştirilmesi kapsamında, ülkemizde ilk defa tip proje ile  Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orköy desteği verilecek.

Orman Bölge Müdürlüğü Orköy Şube Müdürlüğü tarafından Keçiborlu İlçesi Kuyucak ve Çukurören Köylerinde hak sahiplerini belirlemek için kura ile tespit çalışması yapılarak, 8 aile belirlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci;”Orman köylülerimizin gelirinin arttırılması ve alternatif geçim kaynaklarının oluşturulması kapsamında yapılan çalışmalara devam ettiklerini, özellikle Isparta İli Keçiborlu İlçesi bölgesinde halihazırda köylülerimiz tarafından üretimi yapılan lavantanın, yaygınlaştırılması ve üretimin arttırılması amacıyla tip proje hazırlanarak ilk defa olarak orköy kredilendirmeleri kapsamında 2014 yılında Kuyucak ve Çukurören Köylerinde 8 aileye 128 bin TL destek verileceğini, ayrıca fidan temini noktasında bu sene Eğirdir Fidanlığında 20 bin adet lavanta üretiminin yapılacağını” belirtti

Yapılacak desteklemeyle, 5 dekar arazide kullanılmak şartıyla kişi başına verilecek 16 bin TL’nin 12,800 TL’sı kredi olarak 3,200 TL’sı hibe olarak kullandırılacak.

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...