Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan Günaydın’ı ziyaret etti

7 Nisan 2015 17:01

Isparta Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken, engelliler adına şehirde bir toplu konut yapılması ve Engelliler Sanat Atölyesi kurulması noktasında yer temini noktasında taleplerde bulundu.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan, kent konseyi ile uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirirken, Isparta’da kirada oturan engellilerin mimari açıdan kendilerine uygun ev bulmakta zorlandıklarını söyledi. Engellilere yönelik ucuz konut yapımı noktasında Başkan Günaydın’dan yardım talebinde bulunan Erdoğan, bununla ilgili olarak imza toplandığını kaydetti. Erdoğan, “Böyle bir yer yapılmasını ve içerisinde sosyal donatı alanlarının da bulunması bizleri büyük ölçüde rahatlatacaktır” dedi. Ayrıca engellilerin kullanması ve çeşitli faaliyetlerde bulunabilmeleri için Sanat Atölyesi için de yer talebinde bulunan Ramazan Erdoğan, “Bugüne kadar belediye ve şahsınız olarak bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz” görüşünde bulundu.

Toplu konut yapımı için ilk belediye başkanlığı döneminde güzel bir örnek sergilediklerini ve bin 500’ün üzerinde konutu vatandaşlara teslim ettiklerini hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Evleri 18 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Türkiye’de bu bir örnektir. Toplu konut yapma noktasında tecrübemiz var. Ancak toplu konut yapımı noktasında şu anda bir sorunumuz var. Bu sorunu aşmakta da zorluklar çekiyoruz. En büyük sorun Isparta’da hazine arazisinin bulunmaması. Hazine arazisi bulunmayan bir memleketiz, dolayısıyla yer sorunu yaşıyoruz. Toplu konut noktasında bizlere de çok sayıda talep var” derken, Engelliler Sanat Atölyesi ile ilgili olarak da yer konusunda yardımcı olunabileceğini kaydetti.

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...