Polis’ten Marakon operasyonu !

2 Kasım 2012 18:55

Emniyet güçleri, 23 ili kapsayan eş zamanlı operasyonla, kaçak sigara sarma kağıdı (makaron), nargile ve tütün pazarlayan suç örgütünü çökertti. Gözaltına alınan 57 şüpheliden 10'u adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma sonucu makaron, nargile ve tütün pazarlayan şüphelileri takibe aldı. Ekipler, 6 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu gerekli delilleri topladıktan sonra harekete geçti.

Polis ekipleri; Kocaeli, Aksaray, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Bursa, Sakarya, İstanbul, Adıyaman, Batman, Manisa, Balıkesir, Muğla, Aydın, Ordu, Antalya, Çanakkale, Tokat, Eskişehir, Kütahya, Isparta, Şanlıurfa ve İzmir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 250 polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında 57 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 3 milyon lira değerinde kaçak sigara sarma kağıdı, nargile ve tütün ile bir silah ele geçirildi. Ayrıca, 8 minibüse el konuldu. Zanlıların, son üç ay içerisinde 7 milyon lira değerinde haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Gözaltına alınan 57 şüpheliden 47'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, örgüt lideri olduğu iddia edilen C.U. ve T.B. ile M.P., O.U., M.Ç., K.A., C.O., N.S., S.Ç., H.U. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...