YBEM Özel Çocuklara Özel Hizmet Sunuyor

8 Nisan 2015 15:22

Isparta’da Otizmli öğrencilere yönelik Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi öncülüğünde Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği  ve Merkez İ.M.K.B İlkokulu iş birliğinde, Otizmli öğrencilere yönelik Ritim  Kursu Projesi hayata geçirildi.

Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Uygun, Otizmin doğuştan gelen biyolojik bir yetersizlik olduğunu belirterek çocuğun çevresiyle sosyal-duygusal iletişim kurmasına engel olan bir durum olduğunu söyledi.

Uygun, Otizmin günümüzde her 150 çocuktan birini etkilediğini ve çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olması ile dünya genelinde hızla yayılan bir hastalık olarak görüldüğünü ifade ederek “Dünyada bu yıl şeker, kanser ve AIDS dâhil olmak üzere birçok hastalıktan daha fazla sayıda otizm teşhisi konması öngörülüyor.  Bugün için bilinen en etkili tedavisi ise yoğun bireysel eğitimdir.” dedi.

Otizmli öğrencilerin bireysel gelişimleri ve topluma entegre edilme sürecinde bu tür eğitimlerin ve faaliyetlerin bundan sonra da çeşitli periyotlar halinde devam edeceğinin altını çizen Uygun, “Bu projede bize destek veren başta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu olmak üzere SDÜ YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci ve Müdür Yrd. Öğr. Gör. Yekta Halıcı, İ.M.K.B İlkokulu Müdürü Sezgin Kel ve Öğr. Gör. Songül Tehneldere’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...