SDÜ TÜBİTAK Onaylı Projenin 3. Aşamasını Gerçekleştirdi

8 Nisan 2015 15:27

TÜBİTAK’ın, Eğitimde Yenilikler, Yeni Yaklaşımlar programı kapsamında 2013 yılında SDÜ tarafından başlatılan "Modern Yöntem ve Tekniklerle Coğrafya Öğretimi" adlı projenin 3. aşaması Konya'da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SDÜ Eğitim Fakültesi iş birliğinde Konya İli'nde görev yapmakta olan coğrafya öğretmenlerine yönelik, 27 Mart’ta Konya Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda "Modern Yöntem ve Tekniklerle Coğrafya Öğretimi" konulu eğitim verildi.

Bu eğitimde, SDÜ Eğitim Fakültesi tarafından 2013 yılında gerçekleştirilmiş olan TÜBİTAK - 4005 / Eğitimde Yenilikler, yeni yaklaşımlar programı içerisinde  "Modern Yöntem ve Tekniklerle Coğrafya Öğretimi" başlıklı projede yapılan çalışmalardan bazıları da coğrafya öğretmenlerine sunuldu.

Programda açılış konuşması yapan Konya Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Uysal, bu tür çalışmaların öğretmenlerin eğitimi ve yenilenmesinde oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Ciğerci de eğitim ve öğretim faaliyetlerinin öğretmenlerin eğitiminde çok faydalı olduğunu, bunlarında öğrencilere olumlu yansıyacağını dile getirdi.

ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ HİZMET İÇİ EĞİTİM VERDİLER

Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kaya ve Fen edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Kervankıran, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri’ eğitimi verdi.

Coğrafya öğretmenlerine yönelik verilen eğitim, 30 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında Mersin Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirildi.

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...