Ceviz yetiştiriciliği masaya yatırıldı

8 Nisan 2015 15:28

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Isparta, Antalya, Denizli, Burdur İllerinin katılımıyla gerçekleşen 2015 yılı Bölgesel Grup toplantılarının ilki, Ceviz yetiştiriciliği ve İl Grup toplantıları sonunda bölgede karşılaşılan sorunlar konuları kapsamında yapıldı.

İl Müdürü Yener Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında; “Bölgesel Grup toplantıları benim için çok önemli, çünkü istişare heyeti olarak görüyorum. Bu istişare heyeti kendi kurumlarında en tecrübeli, konusuna hakim insanlardır. Bölgedeki sıkıntıları, sorunları araştırıp irdeleyip, bu toplantılar da çözüm noktaları bulmak üzere ortak paydaşları bir araya getirdiği için önemli görüyoruz. Burada da başta hocalarımız olmak üzere alanının uzmanı arkadaşlar bu toplantıya iştirak ediyor. Bu sebeple buradan çıkacak sonuç Isparta ve bölge için nerede ne yapılması gerekli, bu konuda bize ışık tutması çok önemli” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Özkan tarafından ceviz yetiştiriciliği konusunda verilen ve Isparta, Antalya, Denizli, Burdur İl Müdürlükleri ile Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyon Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden çok sayıda teknik elemanın katıldığı toplantının sabahki bölümünde, teorik bilgiler eşliğinde yapılan sunumun son kısmında katılımcıların sorularına cevaplar verildi.

Öğle arasından sonra ise tüm katılımcılar budama makasları ve testereleri ile birlikte Merkez Kadılar köyünde bulunan 5 da’lık kapama ceviz bahçesine giderek, ceviz ağaçlarında yapılabilecek budama işlemleri ile diğer teknik işlemler uygulamalı olarak yapıldı.

İl içi ve İl dışından yaklaşık 100 teknik elemanın katıldığı toplantı verimli geçti.

  

 

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...