“Mutlu bir kent için mücadele veriyoruz”

8 Nisan 2015 15:35

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce altyapıya yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Müdürlük son olarak da Doğancı, Dere ve Işıkkent Mahallelerini kapsayacak olan ve 1800 metre uzunluğuna sahip yağmur suyu bypass hatlarının döşenmesi çalışmalarına başladı.

Doğancı Mahallesi Çayboyu Mevkii’nden başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların belediyenin kendi iş makineleri ve ekipleriyle yapıldığını ve böylelikle büyük kazançlar elde ettiklerini söyledi.

Geçmiş belediye başkanlığının ilk yıllarında şehirde en küçük bir yağmurda 580 evi su bastığını ancak yaptıkları yağmur suyu altyapı çalışmalarıyla bu oranı sıfıra düşürdüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri bir bütün olarak planladıklarını söyleyerek, merkezde yapılan her çalışmanın, en uç mahallelerde de uygulandığını aktardı.

Doğancı Mahallesi’nden başlattıkları yağmur suyu ana bypass hattının Işıkkent’e kadar gideceğini ve bu uzunluğun bin 800 metreden oluştuğunu ve boruların çaplarının 120 cm olduğunu vurgulayan Günaydın, şehrin yağmur sularının derelere deşarjının yapıldığını kaydetti.

Yapılan çalışmaların ikinci kademe çalışmalar olduğunu ve bu çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Günaydın, Doğancı-Işıkkent hattının ardından yine şehri daha da rahatlatmak amacıyla benzer bir çalışmanın Halıkent Mahallesi’nde de gerçekleştirileceğini belirtti.  Günaydın, “Halıkent ve diğer mahallelerimize su basmıyor ama bunu yaptığımızda şehrimiz daha da rahatlayacak.  Buna benzer bir altyapı çalışması hiçbir yerde yok” dedi.

Yapılan çalışmaların tamamen belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğini, ihale edilmediğini, belediyenin iş makinesi ve personelinin çalışmaları yaptığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediyemiz imkanlarıyla bu çalışmaları yaptığımızda bu işleri 8’de bir fiyatına mal etmiş oluyoruz. Dolayısıyla yüksek karlar elde ediyoruz. Her yerde aynı prensiple çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız bilinç, bilgi, birikim ve personelimizin profesyonelleşmesinin bir eseridir” şeklinde konuştu.

Yağmur suyu altyapı çalışmaları ile ilgili olarak Başkan Günaydın, yapılan son çalışmaların ‘netlik kazandırma çalışması’ olduğuna vurgu yaptı. Günaydın, “Şehrimizin altyapı bakımından yüzü gülecek. Şehrimizde artık evimi, işyerimi su bastı gibi feryatlar yok. Bu çalışmalar bitmeyecek olarak görülüyordu. Bu çalışmalar mutlu bir kent için yaptığımız mücadeledir” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...