Sağlık ve Bayındırlık Evleri SABA sitesi oluyor

8 Nisan 2015 15:39

METRO Mühendislik firması sahibi müteahhit Mustafa Özaydın, 3 ay içinde yapımına başlanacak olan ORMA Evleri’nin yanı sıra Bayındırlık ve Sağlık Evleri’nin de birleştirileceğini duyurdu. SABA Sitesi kuracaklarını açıklayan Özaydın, ‘’Burada da 228 daire 9 dükkân yapılacak’’ dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Gülistan Mahallesi’ne ilk kazmayı vuran METRO Mühendislik Firması sahibi Müteahhit Mustafa Özaydın, önemli gelişmeler kaydedildiğini açıkladı. ORMA Evleri’nin 3 ay içinde tamamlanacağını ve ardından da Bayındır ve Sağlık Evleri’ni bitireceklerini duyuran Özaydın, ayrıntıları aktardı.

SABA SİTESİ KURULACAK

Bunların çok büyük projeler olduğunu belirten Özaydın, ‘’Bayındırlık evlerinde 16 dairelik bir yer. Bitişiğinde Sağlık Evleri var. Onları birleştirdik SABA Sitesi oldu. SABA Sitesi’nde toplam 228 daire 9 dükkan yapılıyor. Sağlık evlerinin betonunun mukavemetini ölçemedik. Biz şuanda sadece demiri topraktan korusun diye C12 dökeriz. Orada C5-6’ydı. Bayındırlık evleri biraz daha bilinçli yapılmış. Ancak proje tekniği yanlış, temelde zemin etütü yapılmamış, sulama doğru yapılmamış, elle beton dökülmüş, çakıl sınıfları yok. Atabey Belediyesi’nin deresine kepçeyi daldırıp getirip dökmüş. Bayındırlık evlerinin demiri daha fazla. Ama günümüz şartlarından çok uzak ve ilkel. Bu yasa milletimizi çok ilgilendiriyor’’ dedi.

‘’İNSANLAR BİRİLERİ GELECEK DİYE BEKLEMESİN’’

Öte yandan Davraz Mahallesi’nde de başlanacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Özaydın, ‘’Oranın mevcut imar durumunu bilmiyorum. Önümüzdeki yıl artık yeni yerlerle görüşeceğim. İnsanlar birileri gelecek de buraları kentsel dönüşüme sokacaklar diye beklemesinler. Sağlık evleri ve Bayındırlık evlerinin yöneticileri çok mücadele verdiler. Birileri yönetici olmalı. Devlet 100 bin lira kredi veriyor. Birleşerek kredi kullanarak yaptırabilirler. Metropolitan’a en geç 3 ay içinde başlamış oluruz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...