‘’Kendimizi anlatamıyoruz’’

8 Nisan 2015 15:40

SDÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, en büyük eksikliklerinin kendilerini anlatamama olduğunu söyledi. Gelirlerle birlikte giderlerin de arttığına dikkat çeken Sezer, özeleştiri yaparak şu anda giderler gelirlerden daha fazla. Biz devraldığımızda 24 ay olan borç vadesini 6 aya kadar düşürmüştük. Ama bazı durumlar işi tersine çevirdi. 6 ay 12-18 aya çıkmaya başladı’’ dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, merak edilen tüm soruları yanıtladı. Özellikle hastane ile ilgili çıkan olumsuzluklara değinen Sezer, özeleştirilerde bulundu.

‘’BEYİN GÖÇÜ PERFORMANS ÖDEMELERİNİN YAPILMAMASINDAN DOLAYI OLUR’’

4 yıl önce yönetime geldiklerinde mali tablo açısından sıkıntılar olduğunu belirten Sezer, ‘’Düzenli ödenemeyen bir döner sermaye durumu, artı tıbbi malzeme tedarik edilen firmalara borç vadesinin 24 ay olması. Mali durum kısır döngüdeydi ve işin içinden çıkılmaz halindeydi. Bu durum geçmiş yönetimin hatasıdır diye algılanmasın. Ellerinden geleni yapmıştır ama tablo da buydu. Beyin göçü, performans ödemelerinin yapılamamasından ya da başka nedenlerden dolayı olur. Her dönemde olur. Geçmişte vardı şimdi de olabilir’’ dedi.

‘’EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ KENDİMİZİ ANLATAMAMAMIZ’’

Öte yandan en büyük eksikliklerinin kendilerini anlatamamak olduğunu ifade eden Sezer, ‘’Biz her yaptığımızı anlatmak istedik basın aracılığıyla ama bunlar bazı gerekçelerle ötelendi. Marka olayı çok önemli. Ispartalıya şunu dedirtebilmeliyiz; Isparta SDÜ Hastanesi bizim hastanemiz. Hangi ile giderseniz gidin Isparta denildiğinde SDÜ hastanesi akla gelmeli. Yurtdışından binlerce hasta gelirse il dışından gelen hasta sayısı 200-300 bin olursa bundan kim kazanacak? Isparta kazanacak. Halkın ve basının hastaneye daha fazla sahip çıkması lazım. Bizim de bunu sahiplenmemiz gerekir. Biz birbirimizi yıpratmaya çalışırsak bundan hepimiz zarar görürüz. Bu bir kamu hastanesi. Tüm kamu kurumlarına kendi malımız gibi sahip çıkmak lazım. Ufak sorunları büyüterek yaklaşırsak kendi dalımızı kesmek olur’’ diye konuştu.

‘’GİDERLER GELİRLERİ GEÇMİŞ DURUMDA’’

Diğer taraftan yıllık gelirler 2 katına çıktığını 2015’te aylık 8 milyon cirolarının bulunduğuna dikkat çeken Sezer, ‘’3,5-4 milyondan 8 milyona çıktı. Artan gelirle birlikte giderler artıyor. Giderler daha fazla artıyor. Asıl sorun burada. Püf noktası burası. Şu anda giderler gelirlerden daha fazla. Biz devraldığımızda 24 ay olan borç vadesini 6 aya kadar düşürmüştük. Ama bazı durumlar işi tersine çevirdi. 6 ay 12-18 aya çıkmaya başladı’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...