HAYIRLI OLSUN..

8 Nisan 2015 15:43

7 Haziran Genel seçimlerinde Isparta’dan CHP’nin ardından MHP ve AKP’de de adaylar belli oldu. Listeye göre 4 kişinin ismi ve yeri değişmedi. Ayrıca MHP’nin bürokrat ağırlıklı bir liste çıkardığı görüldü. 

7 Haziran Genel seçimlerinde Mecliste grubu bulunan 3 büyük partinin Isparta adayları belli oldu. Merakla beklenen isimler dün saat 18.00 itibariyle netleşti. Açıklanan listelere göre 3 partide de ciddi revizyonlara gidildi.

MHP BÜROKRAT AĞIRLIKLI ÇIKTI

MHP’nin açıklanan listesine göre ilk sırada Vali Nuri Okutan yer aldı. 2011 seçimlerinde 2. Sırada yer alan büyükelçi H.Avni Bıçaklı ile 3. Sırada yer alan Çevre Mühendisi A.Ziya Nuhoğlu’nun yerleri değişmedi. 4. Sıra ise işadamı İsmail Bacak’a emanet edildi.

ENGİN ŞOKU!

Öte yandan BAKA genel sekreteri iken görevden alınan Tuncay Engin de MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ve ilk 2 sırada yer alacağı şeklindeki söylentiler gün be gün halk arasında dolaşıyordu. Fakat Engin, açıklanan isimlere göre ilk 4’e giremedi.

CHP ADAYLARINI ÜYELERE SEÇTİRDİ

Diğer taraftan ana muhalefet partisi olan CHP, Isparta’da adaylarını bir ilke imza atarak Hakim huzurunda üyelerine seçtirmişti. Bu tavır halk tarafından takdirle karşılanmıştı. Yapılan seçim sonrası ilk sırada geçtiğimiz dönem 2. sırada yer alan İrfan Bakır çıkmıştı. Bakır’ın ardından halk tarafından sevilen bir diğer isim İsa Dinçtürk seçilmişti. Dinçtürk’ün ardından da kısa süre Isparta’da bulunmasına rağmen kendine büyük bir teveccüh gösterilen Mustafa Ceyhan 3. Sırada kendine yer bulmuştu. Son sırada ise Ş.Karaağaç İlçesinde İlçe Başkanlığı yapmış İzzet Beydoğan seçildi.

AK PARTİ’DE İLK 2 SIRA DEĞİŞMEDİ

Bu arada adayları en çok merak edilen AK Parti’de de ilk 2 sıra değişmedi. Yine ilk sırada Süreyya Sadi Bilgiç, 2. sırada Recep Özel gösterildi. Ancak AK Parti 3. ve 4. sırada değişikliğe gitti. 3. Sırada bürokrat İsmail Özdemir gösterilirken 4. sıraya ise işkadını Ayşe Usta getirildi.

SADECE MHP’DE YALVAÇLI ADAY YOK

Son olarak listedeki isimlere bakıldığı zaman AK Parti ve CHP İlimizin en büyük ilçesi olan Yalvaç’tan aday gösterirken MHP göstermedi. CHP’de İrfan Bakır AK Parti de ise Ayşe Usta Yalvaçlı olarak görülüyor.

İŞTE ADAYLAR

 

MHP

1.Nuri Okutan (Vali)

2.Hüseyin Avni Bıçaklı (Büyükelçi)

3.A. Ziya Nuhoğlu (Çevre Mühendisi)

4.İsmail Bacak (İşadamı)

 

CHP

1.İrfan Bakır (DSİ Bölge Müdür Yardımcısı)

2.İsa Önder Dinçtürk (Eczacı)

3.Mustafa Ceyhan (İşadamı)

4.İzzet Beydoğan (Çiftçi)

 

AKP

1.Süreyya Sadi Bilgiç (Ekonomist)

2.Recep Özel (Avukat)

3.İsmail Özdemir (Bürokrat)

4.Ayşe Usta (İş kadını)

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...