Engellilerin sorunları sempozyumda tartışıldı

9 Nisan 2015 16:02

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Grundvig Programı kapsamında engellilere yönelik “LP- New Resources for Our Community-Engelsiz Yaşam Yeni Gücümüz” başlıklı projesi Fredrich Ebert Vakfı ile işbirliği ile 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında “Sosyal Haklar ve Engellilik” temalı çalışma, SDÜ Konukevinde gerçekleştirildi.

Sempozyum, engellilik konusunda çalışan akademisyenleri, kamu kurumlarını, SKT’ları ve öğrencileri bir araya getirdi. Sempozyuma üniversitemiz akademisyenlerinin yanı sıra Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Hacettepe, Aydın, Trakya, Mehmet Akif ve Kırklareli Üniversitesinden akademisyenler katıldı. Ayrıca Altınokta Körler Vakfı, yerel engelli STK’lar, Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Engelli Koordinasyon Merkezi temsilcileri panelist olarak katkı sundular.

İki gün süren oturumlarda refah rejimlerinde değişen dayanışma ilişkileri, kentsel haklar ve kimlikler, engelli hakları ve AB süreci gibi farklı temalar ele alındı. Yine sosyal bilimlerde yöntem sorunu ve dezavantajlılık olguları etrafında engellilik ve engellilerin sorunları tartışıldı. Ayrıca Isparta özelinde engellilik çalışmalarının da ele alındığı oturumlarda sorunun çözümünde kurumsal yapı ve dinamikler kadar, farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekildi.

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...