‘’Bundan sonra AK Parti benim için bitmiştir, CHP’ye çalışacağım’’

9 Nisan 2015 16:15

Üçüncü dönemdir milletvekili aday adayı olan ancak listede yer bulamayan Aybatılı  ‘’AKP ‘Al Isparta yersen, yemezsen ne yaparsan yap’ dedi. Bugüne kadar düzen ve huzur bozulmasın diye seslenmemiştim. Ancak 4 milletvekilini getirin 4’ünün de üstüne çıkar otururum. AKP sen kimsin ya? Bundan sonra benim için AKP bitmiştir’’ dedi.

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, 7 Haziran seçimleri için AK Parti’den 25. Dönem Milletvekili aday adaylığını açıklamış ancak 7 Nisan’da açıklanan listeye girememişti. Bu gelişmenin ardından Aybatılı, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir açıklamada bulundu. Dün itibariyle AK Parti’den istifa ettiğini ve bu seçimlerde AK Parti aleyhine çalışacağını açıklayan Aybatılı, hakkının yenildiğini ifade etti. İşte Aybatılı’nın zehir zemberek ifadelerde bulunduğu o açıklaması;

‘’AK PARTİ’NİN TUTUMLARINA BAKTIĞIMIZDA BENİM

3 DÖNEMDİR ADAY ADAYI OLDUĞUMU GÖRÜRSÜNÜZ’’

‘’Türkiye genelinde dün tüm siyasi partiler 20. Dönem milletvekili adaylarını açıkladılar. Bu dönemde de biz yine AK Parti’den aday adayı olarak müracaatımızı yaptık. Dünkü listemize baktığımızda da kendimizin olmadığını gördük. Benim için bu iş sürpriz olmadı. Kamuoyunda ve bizi seven, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, temsil etmiş olduğumuz esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımıza ihtimal nedir dediklerinde ihtimali binde 1 olarak değerlendirdim. O zaman neden aday adayı oluyorsunuz dediklerinde şartlar bunu gerektiriyor dedim. AK Parti’den 3 Dönem aday adayı oldum. 2011’de milletvekilliği, 2014’de belediye seçimlerinde, 2015’te de milletvekili aday adayı oldum. 3 dönemdir partiden aday adayı oluyorsunuz bu süreçlerde AK Parti’nin tutumlarına baktığımızda bunu görebiliyorsunuz.

‘’AL ISPARTA YERSEN, YEMEZSEN NE YAPARSAN YAP DİYOR’’

Sistem oluşturmuşlar, sistemi yerleştirmişler. Bu partide bakanın bile listede olup olmadığı YSK’ya liste verilince bildiriyor. Öyle bir parti var ki kapalı bir kutu. Aday oluyorsunuz bu partinin sistemleri var deniliyor. Sistemleri nedir? Teşkilatın temayül yoklamasına gireceksiniz, Ankara’da genel merkezde mülakata gireceksiniz, yok kamuoyu araştırmasına gireceksiniz, gireceksiniz, gireceksiniz… Biz bu sistemlere genelde uyduk. Peki, bu sistemlere AK Parti genel merkezi uyuyor mu? Genel merkez ne temayül yoklamasına uyuyor, ne kamuoyu araştırmasına uyuyor, bu dönemde bir de STK’lara sordu, ne onlara uyuyor ne de önlerindeki karneye uyuyorlar. Kafalarına göre bir liste oluşturuyorlar, al Isparta yersen, yemezsen ne yaparsan yap diyor.

‘’BEN DEĞİL BENİ SEVENLER BANA GÖNÜL VERENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI’’

Ben hayal kırıklığına uğramadım. Bu neticeyi bekliyordum. Ancak hayal kırıklığına uyan beni seven ve sayan, arkamızda olan insanlar, teşkilatım. Dolayısıyla AK Parti’nin teşkilatları, delegeleri ve üyeleri bu dönemde bizi milletvekili olarak görmek isteyen bir sürü insan hayal kırıklığına uğradı.  Benim üzüntüm budur. Şahsım için hiç üzüntüm yok. Ben Isparta’da milletvekillerinin üstünde olan bir adamım. Onların sadece etiketi vardır. Ben insanların gönüllerinde olan bir insanım. CHP’lilerin gönüllerinde ben varım, MHP’lilerin gönüllerinde ben varım, AK Partililerin gönüllerinde de ben varım. Siyasetle uğraşmayan insanların da gönüllerinde ben varım. Ama milletvekillerinin böyle bir imkânı yok. Onlar sadece milletvekili etiketini takarlar, herkes onlara sayın milletvekilim derler. Ama bize gösterdikleri saygı ve sevgiyi onlara göstermezler. Benim milletvekili etiketine ihtiyacım yok. Peki, neden aday oluyorsun? Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Benim unvana ihtiyacım yok. Maddi ve manevi olarak sorunum yok.

‘’4 MİLLETVEKİLİNİ GETİRİN 4’ÜNÜN ÜSTÜNE ÇIKAR OTURURUM’’

 4 milletvekilini getirin 4’ünün üstüne çıkar otururum. Onlar bir köye, bir mahalleye, bir eve giremezler, ben girerim. Tüm kapılar bana açılır ama onlara açılmaz. Ben onlardan üstün bir adamım. Onlar iş yaptıramaz ben yaptırırım. Onların atadıkları daire müdürü onların işini yapmaz benim işimi yapar. Bu baskı ve zorla değildir. Sevgiyledir. Geçmiş dönemde yaptığım belediye başkanlığında herkesin işini ben gördüm. Ben her zaman herkesin işini görüyorum. Bu iktidarın milletvekili olsaydık Isparta’ya hizmet getirecektik. 2 milletvekili 3. dönem tekrar adayı oldular. Hayırlı, uğurlu olsun.

‘’BUGÜNE KADAR DÜZEN VE HUZUR BOZULMASIN DİYE SESLENMEDİK’’

Süreyya Bey de benim dostum. Dostluk ayrı siyaset ayrıdır. Hep sorduk arkadaşlar bugüne kadar Isparta’ya ne verdiniz? Elle tutulan, gözle tutulan ne verdiniz? Bu şehir büyüdü mü, ilerledi mi? Bu şehir ne oldu? Biz bugüne kadar bir sivil toplum örgütünün başı olarak düzen ve huzur bozulmasın diye seslenmedik. Hep alttan aldık, bu memlekete hizmet gelsin diye düşündük. Bunlar için hep yapıcı olduk. Bakın bugün ne geldi Isparta’ya? Halen daha köy, halen daha kasaba görünümünde. Kulağımızın dibinde Antalya yıkılıyor. Menderes Türel geldiğinde orada alt üst geçitler ve diğer yatırımlar başladı. Burdur ve Afyon’u saymıyorum.

‘’AK PARTİ, ISPARTA’YI HİÇE SAYMIŞTIR’’

Burdur Milletvekili Bayram Bey bir avuç yere tek başına bir sürü hizmet ve kadrolar getirdi. Biz ne getirdik. Çağrı merkezine 750 adam alınacakmış? Bunlar uyduruk. Getir 750 adamın 200-300’ünü ben çalıştırayım. Kalıcı ne yaptınız bu memlekete? Hem bir şey yapmayacaksınız hem de 3. Dönem genel merkez 1-Süreyya Sadi Bilgiç, 2- Recep Özel yaptı. Listeye bakıyorum 3. Sırada İsmail Özdemir. Kimdir bu? Isparta’nın neresini tanır ve bilir. 2011’de geldi dolandı. Listede yoktu çekti gitti. 2015’te geldi tekrar şimdi 3. Sıra. Ayşe Usta kimdir? Ben bu memleketin yerlisiyim. Ben bunları tanımıyorum. Bunları Ispartalı nerde tanısın, onlar Isparta’yı nerede tanısın. Bunlar dolgu malzemesi. AK Parti 2 tane alıyoruz bunları da dolgu malzemesi olarak koyduk. İyi de tepesine koyduğun adam 2 dönemdir vekillik yapıyor, bir şey verememişler. Bunlar dolgu malzemesi değil mi? Onlar da dolgu malzemesi. AK Parti, Isparta’yı hiçe saymıştır.

‘’AK PARTİ SEN KİMSİN YA?’’

Temayül yoklaması oldu mu? Oldu ben 4’ün içindeyim. STK’larla temayül yoklaması yapıldı mı, yapıldı. Birinciyim burada. Sadece benim temsil ettiğim teşkilatım 300 oy verdi. Diğer STK’lar da oy verdi bana. En önemli kendi partilileriyle yaptığı temayül yoklaması değil. Zaten onlar kimi koyarsan koy oy verecekti. Burada önemli olan sivil toplum örgütleriydi. Burada da Mehmet Aybatılı’yı koyun oy vereceğiz dediler. Sendikalar, diğer STK’lar, CHP’li, MHP’li sivil toplum örgütlerin bize söylediği şey şuydu; o partinin içine girip oy kullanmayız. Kullansak da bunları ciddiye almazlar. Benim hatırıma oy verin dedim. Hepsi de oy verdi. Burada ben birinci çıktım. Başkanım listede ol oy vereceğiz dediler. Sen teşkilatının temayül yoklamasını yok say, STK’ları yok say, ben de sana soruyorum; AK Parti sen kimsin ya? Nesin sen ya? Bir elin yeri tutuyor bir elin göğü mü dayıyor? Her tarafınız Türkiye’de irsi irsi olmuş zaten. Bunları toplayacak bizdik. Ben bu partiden aday olduğumda herkes sordu neden oldun diye? Siz hizmet istiyorsanız iktidardan aday olmak zorundayım. Bu memlekete ancak bu şekilde hizmet getirebilirim dedim. Yoksa ben MHP ve CHP’den de milletvekili olurdum. Ama hizmet getiremezdim. Bunları düşünmek suretiyle AK Parti’de 3 dönemdir aday olduk.

‘’SÜREYYA VE RECEP BEYİN BACAKLARI TİTRİYOR’’

Etrafımızda kimse AK Parti’den aday oldun diye alkışlamadı. Yüzde 90 tenkit aldım. 2011’den beri tenkit alıyorum. Hem Doğru Yol Partililer söylüyor bunu hem de diğer insanlar söylüyor. Bunları göğüsledim geldim aday oldum. Şimdi noktaya baktığım takdirde yoksun. Hakkını yerse şahin yesin. Listeye bakın şahin varsa tebrik edeceğim. Gerçekten bizden iyi arkadaşlarımız var Isparta’ya hizmet edebilecek insanlar var diyelim ellerini sıkalım. Var mı? Türkiye’de ve Isparta’da olmayan bir iş daha yaptım. Buradaki il teşkilatının toplantısında sizden 1 ve 2’yi istemiyorum 3. sırayı istiyorum dedim. Ankara Genel Merkeze gittiğimde Beşir Atalay’ın komisyonunda beni 3’e yazın, ben o sıradan çıkıp buraya geleceğim dedim. Sizin Isparta’da parti gücünüz 2’ye yetiyor 3’ye yetmiyor diye yüzlerine söyledim. Bunu söylerken arkamda olan tüm insanlara güvendim ve inandım. Ben 2009’da sıfır olarak Demokrat Parti’den aday oldum 18 bin oy aldım. Aynı parti 2004 yılında çıkardığı adayla 4800 oy aldı. O dönemde gücü de vardı. Demek ki beni sayan ve seven arkamda bir seçmen var. Bu insanlar kim? Bu memlekete hizmet edeceğime inanan insanlar. Burada kemikleşmiş bir oy var. 18 bin oy merkezde. Bunu Beşir Atalay’a da söyledim. 12 ilçemiz var. Her ilçede 2’şer odamız 300 yöneticimiz var. Biz sahaya indiğimizde her ilçeden 1000’er oy getiremeyecekler mi? Getirirler. 12 ilçeden 12 bin oy alsak merkezden de 18 bin alsak toplam 30 bin eder. Bizi 3’e yazın çıkalım gelelim dedik. AK Parti Isparta’da 3 tane milletvekiline sahip olsun dedik. Hangi aday bunu söyler. 40 aday adayı vardı. Mevcut vekiller bunu söylesin. Biz çok güçlendik birimizi 3 birimizi 4’e yazın da biz asılalım Isparta’yı 4-0 yapın desinler alınlarından öperim. Her birinin bacakları titriyor. Aman birden inmeyeyim aman ikiden inmeyeyim diyor. Burada da hakkım verilmedi.

‘’BENİM 99 YILINDA SÖYLEDİĞİMİ TAYYİP BEY DAHA YENİ SÖYLÜYOR’’

Her seçimde Aybatılı aday oluyor deniliyor? Her dönemde aday olmamın sebebi şudur; Ben belediye başkanlığını bırakalı 15 yıl oldu. Bu sürede eğer Isparta’da bir değişim olduysa, ilimiz genişlediyse, büyüdüyse, Isparta’nın yolları açıldıysa onlara rağmen aday oluyorsam o zaman herkes haklı, neden aday oluyorsun? Ben hizmet etmek için aday oluyorum. Ben 1999’da söylediğim cümleyi Tayyip Erdoğan daha yeni söylüyor. Ben 1999’da seçim sürecinde çıraktım, kalfaydım şimdi usta oldum dedim mitinglerde. Evet, usta oldum. Şimdi usta ne diyor; usta kolay yetişmiyor. Ben bir de meslekten gelen adamım. Ben yetiştim. Benim tecrübelerim, birikimin, eserlerim ve hizmetlerim var. Bu memlekette herkeste de hakkım var. Ben kimseyi geri döndürmedim. Herkese hizmet ettim. Yürüdüğünüz yollar, kaldırımlarda da içtiğiniz sularda her şey de hizmetim var. Ben bunları Isparta’ya getirdim benden sonra rötuşlar yapıldı. Yeni Isparta’nın önüne bir şey konulamadı. Ben iddialıyım, inatçıyım. Bu memleketi büyüteceğim ve hak ettiği hizmetleri getireceğim. 

‘’AK PARTİ BENİM İÇİN BİTMİŞTİR’’

Bu dönem bu partiden milletvekili adayı olmadıysam 4 yıl sonra belediyeye aday olacağım. Ama AK Parti’den olmayacak. Bu saatten sonra AK Parti benim için bitmiştir. Bugün AK Parti’den üyelik kaydımı sildiriyorum ve istifa ediyorum. Hiçbir bağım yoktur. Bundan sonraki hayatıma diğer siyasi partilerde devam edeceğim. 4 yıl sonraki seçimlerde Allah sağlık, sıhhat ve huzur verir ve sahada olursam belediye başkanlığına adayım. Bu hizmetleri getireceğim. Bağımsız olurum yine bu hizmetleri yaparım. İktidara benim ihtiyacım yok. Milletvekilliğinde iktidarla hizmet gelinirdi. Ancak belediyede buna ihtiyaç yok. Ben bugünkü yapılanları muhalefette olmama rağmen 10’a katlarım. Benden iyi bir arkadaş çıkar ve kalbim inanırsa o çıkan arkadaşa destek olurum. Ama onu görmezsem aday olacağım ve belediyeyi devralacağım. Isparta’ya hak ettiği hizmetleri getireceğim.

‘’AK PARTİ’YE OY YOK CHP’YE ÇALIŞACAĞIM’’

Aday olmamın sebebi Isparta’ya hizmettir, etikete ihtiyacım yok. Ben fedakârlık yapan bir insanım. Bu kadar imkânlara sahip olmama rağmen 3. Sıraya yazın biz Isparta’ya 3 vekil getirelim diyoruz. AK Parti bunu çok gördü, o zaman hesaplaşacağız. Beni seven sayan arkadaşlara sesleniyorum; AK Parti’ye oy yok. CHP’ye inşallah 3 vekil çıkarttıracağız ondan sonra MHP. CHP ve MHP’ye oy isteyeceğiz. CHP’nin 2. sırada olan İsa Dinçtürk, Aksu’da eski oda başkanımızın oğludur. Şimdi o oda kapandı. İyi bir ailedir ve iyi insanlardır. CHP 2 mi olur diye gülenler olabilir. Geçen dönemde de Ali Haydar çıktığında gülmüşlerdi. 2011’de ikinci parti oldu. İnşallah bu insanlar istediği ve bizi seven, sayanlar desteklediği sürece bu parti birinci olur. Kafadan bir vekil alır sıralamadan da 2 alır. AK Parti’ye ders verilmek isteniyorsa bu seçimlerde bunu yapmamız lazım. Ondan sonra AK Parti şapkayı önüne alacak koyacak.’’

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...