SDÜ’de “Engelli Hakları ve Farkındalık Oluşturma” Paneli Düzenlendi

10 Nisan 2015 17:03

SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen “Engelli Hakları ve Farkındalık Oluşturma” Paneli Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu panele; SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda SDÜ İlahiyat Fakültesi görme engelli öğrencisi İsmail Egeli’nin müzik dinletisi yer aldı. Dinletinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk olarak söz alan SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, merkezin son dört yıldaki faaliyetlerinden ve bu faaliyetlerin engellilerimize yönelik kazanımlarından bahsetti. Son olarak desteklerinden dolayı SDÜ  Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na teşekkürlerini sunan Açıkel, Rektör İbicioğlu’na bir de plaket takdim etti.

Açıkel’in ardından konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yaptığı çalışmalardan dolayı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel’i tebrik etti. “Engelsiz Üniversite Konsepti” ile ortaya konan çalışmalar hakkında bilgiler veren İbicioğlu, SDÜ’nün bu konuda Türkiye’de sayılı Üniversiteler arasında olduğuna da dikkat çekti. Engellilerin günlük yaşamımızdan tecrit edilemeyeceğini aktaran İbicioğlu “Onlara gönül dünyamızı sonuna kadar açmalıyız. Bu güne kadar Üniversite olarak engelli kardeşlerimizle tüm engelleri birlikte aştık bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz.” dedi. İbicioğlu konuşmasının sonunda Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel’e plaket ve hediyelerini takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi’nin oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi. Panel sunumlarını yapan konuşmacılar şöyle; Prof. Dr. Ercan Baldemir Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel SDÜ Engellileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Araş. Gör. Gökhan Töret Gazi Üniversitesi Öğretim Elemanı, Serpil Çakın Kamu Denetçisi.

Panelde ayrıca İş Adamı Şevket Demirel'e ithafen SDÜ Engellileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne yönelik katkılarından dolayı bir de plaket verildi. Plaketi Şevket Demirel'in asistanı aldı. 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...